Elizabeth Warren Net Worth: Kuinka amerikkalainen poliitikko teki miljoonia?

Nettovarallisuus

WPR

Vuodesta 2013 lähtien Massachusettsin vanhempi senaattori Elizabeth Ann Warren, amerikkalainen poliitikko ja entinen oikeustieteen professori, on ollut virassa. Warren, demokraatti, jota pidetään edistyksellisenä, on asettanut senaatissa toimiessaan etusijalle kuluttajansuojan, yhtäläiset taloudelliset mahdollisuudet ja sosiaalisen turvaverkon. Warren asettui presidentiksi vuoden 2020 demokraattisen puolueen esivaaleissa ja sijoittui lopulta kolmanneksi.

Aikainen elämä

Kotitaloustyöntekijä Paulinen ja entisen Yhdysvaltain armeijan lentokouluttajan Donaldin, Elizabeth Warrenin, neljäs lapsi syntyi 22. kesäkuuta 1949 Oklahoma Cityssä. Hän on kasvattanut metodistia työväenluokan taloudessa kolmen vanhemman veljensä kanssa ensin Normanissa ja sitten takaisin Oklahoma Cityssä.

Kun Warren oli 13-vuotias, hän aloitti työskentelyn tarjoilijana tätinsä ravintolassa auttaakseen taloudellisesti vaikeuksissa olevia vanhempiaan. Hän oli erottuva jäsen väittelytiimin opiskelijana Northwest Classen High Schoolissa. Valmistuttuaan hän hyväksyi väittelystipendin osallistuakseen George Washingtonin yliopistoon.

Elizabeth Warrenin nettoarvo

Elizabeth Warren Net Worth

Elizabeth Warrenin nettovarallisuus on kahdeksan miljoonaa dollaria. Warren tunnetaan parhaiten ajastaan ​​Massachusettsin vanhempi senaattorina ja hänen lukuisista epäonnistuneista presidenttiehdokkaistaan. Hän saa 194 000 dollarin vuosipalkkaa vanhempana senaattorina.

Häntä pidetään edistyksellisenä ja hän on sitoutunut parantamaan kuluttajansuojaa, sosiaalista hyvinvointia ja taloudellisia mahdollisuuksia. Warren aloitti pyrkimyksensä Yhdysvaltain presidentiksi vuonna 2019, kun hänestä tuli ensimmäinen naissenaattori Massachusettsista vuonna 2012.

Lue lisää: Cressida Cowellin nettoarvo 2022: Onko hän sukua Simon Cowelliin?

Roolit neuvonantajana

Warren on ollut koko uransa ajan useissa merkittävissä neuvonantajatehtävissä. Hän liittyi National Bankruptcy Review Commissionin neuvottelukuntaan vuonna 1995 ja työskenteli lainsäädännön puolesta sekä avusti komission raportin laatimisessa. FDIC:n taloudellisen osallisuuden neuvoa-antavaan komiteaan kuului myöhemmin Warren vuosina 2006–2010.

Hän nousi myös sen kongressin paneelin puheenjohtajaksi, jonka tehtävänä on valvoa talouden hätätilanteen vakauttamislain täytäntöönpanoa tänä aikana. Sen jälkeen presidentti Obama nimitti hänet presidentin assistentiksi ja valtiovarainministerin erityisneuvonantajaksi.

Uusi asema Yhdysvaltain senaattorina

30-vuotisella akateemisella uralla, johon sisältyi taloustieteeseen ja rahoituslakiin keskittyminen, Warren eteni nopeasti arvostettujen yhdysvaltalaisten oikeustieteen tutkijoiden riveissä.

Warren puhui äänekkäämmin keskiluokan ja alemman luokan amerikkalaisten puolesta, jotka olivat konkurssin edessä ja joilla ei ollut varaa sairausvakuutuksiin. Warren muutti Washington D.C.:hen ja aloitti uuden uran politiikassa tuon saarnatuolin ansiosta.

Palveltuaan jonkin aikaa kongressin valvontapaneelin puheenjohtajana Warren auttoi sitten järjestön perustamisessa. Yhdysvaltain kuluttajansuojavirasto Obaman hallinnon alaisuudessa.

'Populistisella ja edistyksellisellä' alustalla, joka 'mestasti pientä kaveria', kuten Warren usein kampanjapolulla korosti, hän lopulta asettui ehdolle Yhdysvaltain senaattoriksi Massachusettsin osavaltiossa kukistaen vakiintuneen republikaanien Scott Brownin.

Elizabeth Warren Net Worth

Demokraattien johto antoi Warrenille komiteatehtäviä tunnetusta pankki-, asunto- ja kaupunkiasioiden komiteasta ja ikääntymistä käsittelevästä erityiskomiteasta hänen ensimmäisenä vuotenaan Yhdysvaltain senaattorina.

Hän suoriutui loistavasti molemmissa tehtävissä, ja vuonna 2018, vuonna 2018, jolloin demokraatit kärsivät valtavia tappioita senaatissa ja Valkoisessa talossa, hän voitti näppärästi republikaanien vastustaja Geoff Diehlin voittaakseen uudelleen valinnan senaattoriksi.

Warren ilmoitti ehdokkuudestaan ​​Yhdysvaltain presidentiksi 9. helmikuuta Massachusettsissa Lawrencessa pitämässään puheessa, jota vahvisti hänen suosionsa demokraattisen puolueen edistyksellisen siiven keskuudessa.

Lue lisää: Tuleeko Arnettin nettoarvo: kuinka rikas on tämä näyttelijä tästä kuuluisasta elokuvasta 'Gob Bluth II'?

Mitä Warrenin ehdottama 'ultra-miljonääri' varallisuusverosuunnitelma sisältää?

Warren esitteli senaatissa 1. maaliskuuta 2021 lain, joka kattaisi uuden veron Amerikan rikkaimpien ihmisten varoista.

Suunnitelma, jonka Warren esitteli, Pramila Jayapal (D-Wash) ja Brendan Boyle (D-PA) ovat samankaltaisia ​​kuin yksi, joka toimi keskipisteenä Warrenin tarjouksessa vuoden 2020 presidentinvaaleissa.

Niille, joiden nettovarallisuus on 50–1 miljardi dollaria, ehdotettu veroprosentti on 2 prosenttia.

CNBC:n mukaan niille, joiden omaisuus on yli miljardi dollaria, verotetaan 3 prosenttia.

Vero ei kuitenkaan koske niitä, joiden nettovarallisuus on alle 50 miljoonaa dollaria.

Lakiesityksen rahoittajien mukaan kymmenen vuoden aikana veroja kerättäisiin 2,75 biljoonaa dollaria.

Huolimatta laajasta tuesta amerikkalaisten keskuudessa, suunnitelma ei saanut tarpeeksi tukea kongressissa hyväksyäkseen.

Elizabeth Warrenin autot

Elizabeth Warren on ostanut Audi RS Q8:n hintaan 310 000 dollaria. Elizabeth Warrenilla on myös Volvo XC60, jonka hän osti 60 000 dollarilla. Seuraavassa luettelossa on muutamia muita Elizabeth Warrenin omistamia ajoneuvoja.

  • Land Rover Defenderissä
  • Vellfire Toyota
  • Lentäjä Lincoln

Lue lisää: Prince Jacksonin nettovarallisuus: Kuinka rikas on Michael Jacksonin poika?

Henkilökohtainen historia ja kunnianosoitukset

Elizabeth Warren Net Worth

Vuonna 1968 Warren solmi Jimin, lukiolaisen rakkaansa. Alexander oli poika ja Amelia oli tytär; pari lopulta erosi vuonna 1978. Warren meni naimisiin lakiprofessori Bruce H. Mannin kanssa kaksi vuotta myöhemmin.

Vuonna 2009 Warren voitti Lelia J. Robinson -palkinto Massachusettsin naisten asianajajayhdistyksestä, yksi monista hänen saamistaan ​​tunnustuksista ja tunnustuksista. Samana vuonna hän teki Harvardin historiaa, kun hänestä tuli ensimmäinen professori, joka on koskaan saanut Sacks-Freund Teaching Award -palkinnon kahdesti.

Sen lisäksi, että Warren valittiin Oklahoma Hall of Fameen vuonna 2011, hän sai myös oikeustieteen kunniatohtorin tutkinnon alma-koulustaan, Rutgers Law Schoolista.