Dixie Chicks -kiista: Chicksin kiistanalainen lausunto George W. Bushista vuonna 2003

Kiistaa

WPR

Tämä ei ole vain rento kävelymatka vanhan maan kiistan muistikaistalla. Viitaten George W. Bushiin Natalie Maines Dixie Chicksistä, joka tunnettiin myöhemmin nimellä Chicks, ilmoitti Lontoossa väkijoukolle 10. maaliskuuta 2003, että he ”häpeivät, että Yhdysvaltojen presidentti on Texasista”.

Hän sanoi sen juuri ennen kuin Yhdysvallat hyökkäsi Irakiin. Seuraava reaktio oli nopea ja ankara. Alkuperäinen vastaus ei ollut niin ilkeä kuin olisi voinut odottaa. Supertähtikolmio lähti pois ajattelematta tekojaan, kun yleisö taputti.

Maaradioasemat Yhdysvalloissa alkoivat kieltää Dixie Chicks' musiikkia viikossa, ja he myös vuokrasivat höyryrullia ja järjestivät juhlia, joissa he murskasivat kaikki albuminsa pölyksi. Näytti siltä, ​​että koko formaatti oli odottanut tällaista viisautta.

dixie chicks -kiista

Toby Keithin vastaus ei ollut kovin hyödyllinen, vaikka ollakseni rehellinen, hän vastasi Mainesille itselleen, joka oli väittänyt, että hänen huippukappaleensa 'Courtesy of the Red, White, and Blue' ei edustanut riittävästi kantrimusiikkia. Mukana oli 'F-U-T-K' T-paita sekä yksi kantrimusiikin verisimmista riitaista.

Politiikasta riippumatta kantrimusiikki menetti sinä päivänä supertähtiä. The Chicks oli Nashvillen suurin esiintyjä, ja kun he lähtivät radiosta, muodostui tyhjyys, jonka myöhemmin täyttivät tuntemattomat muusikot.

Aiheeseen liittyvä: Brittney Griner -kiista: Brittney Grineriä kritisoidaan hänen vangitsemisestaan!

He palasivat takaisin Grammy-palkitun Taking the Long Way -albumin kanssa vuodelta 2006. Siitä lähtien he ovat nauttineet onnistuneesta kiertueesta, ja vuonna 2020, kun he ilmoittivat poistavansa 'Dixien' nimestään ja muuttuvansa vain Chicksiksi. julkaisi uuden albumin nimeltä Gaslighter.

Mutta jos joskus tulee ajanjakso, jolloin heidät toivotetaan lämpimästi tervetulleiksi takaisin maan radioon, se ei ole juuri nyt.

Katso tämä postaus Instagramissa

Viesti, jonka on jakanut The Chicks (@thechicks)

Nancy Maines

Maines, joka on ollut pitkään kulissien takana kihloissa, tulee tälle listalle lähinnä vuoden 2003 puheenvuoronsa vuoksi, joka kritisoi presidentti George W. Bushia ja sen illan tapahtumia.

Tennessean teki tutkimusta Mainesista, joka kannatti Barack Obama vuonna 2008 ja lahjoitti noin 7 000 dollaria demokraattisille poliittisille ryhmille ja poliitikoille vuosina 1992–2007.

dixie chicks -kiista

Laulaja ilmaisi vastenmielisyytensä republikaanien kilpailijaa Ted Cruzia kohtaan vuoden 2016 alkukuukausina twiittaamalla: 'Tiedätkö... Häpeän, että Ted Cruz on kotoisin Amerikasta ;)' viitaten hänen vuoden 2003 kiistaansa.

Hänestä on sittemmin tullut yksi suorapuheisimmista presidentti Donald Trumpin kriitikoista kantrimusiikkiteollisuudessa, ja hän ja hänen Chick-joukkuetoverinsa esittivät kansallislaulun vuoden 2020 demokraattien kansalliskokouksessa.

Miksi Dixie Chicks kiellettiin?

Yli 17 vuotta sitten tehdyn kiistanalaisen lausunnon johdosta Dixie Chicks -yhtye koki vaikeita aikoja.

Lontoon lavalla yhtyeen laulaja Natalie Maines paljasti olevansa nolostunut, koska silloinen presidentti George W. Bush oli kotoisin heidän kotiosavaltiostaan ​​Texasista. Dixie Chicks joutui tämän jälkeen mustalle listalle.

Bändin juoksu päättyi käytännössä välittömästi. Kansakunnan radioasemat alkoivat kieltää heidän musiikkiaan. Jopa heidän omistautuneensa seuraajansa alkoivat polttaa CD-levyjään protestina.

Natalie Maines väitti yhtyeen esiintyessä Ellenissä, että hänen tuolloin sanomisensa ei olisi ollut relevanttia nyt, koska se oli merkityksetöntä verrattuna siihen, mitä ihmiset sanovat nyt.

Hän uskoo myös, että jokaisella on pääsy alustalle, josta he voivat sanoa mitä haluavat, mutta tämä alusta voi levitä nopeasti ja tuhota ihmisten elämän.

Aiheeseen liittyvä: Logan Paul -kiista: Totuus Logan Paulin skandaaleista

He vaativat tauon, Emily Burns Strayer myönsi ja lisäsi sen. Emily mainitsi myös kuinka uupuneita he olivat tällä hetkellä.

Dixie Chicksin kappaleen Gaslighter on kirjoittanut koko bändi, mukaan lukien Jock Anatoff. Natalie Mainesin eroaminen näyttelijä Adrian Pasdarista toimi kappaleen inspiraationa. 3,2 miljoonaa ihmiset ovat kuunnelleet kappaleen Gaslighter YouTubessa vain viikossa.

Saat lisätietoja viihdetiedoista kassalla WPR