Dianan ja Charlesin avioero: Mikä oli kuninkaallisen parin eron todellinen syy?

Julkkis

WPR

Diana Frances Spencer syntyi Britannian kuninkaalliseen perheeseen 1. heinäkuuta 1961 ja kuoli 31. elokuuta 1997. Hänet tunnettiin Diana, Walesin prinsessa. Hän oli prinssien Williamin ja Harryn äiti ja Walesin prinssin Charlesin (myöhemmin Charles III) ensimmäinen vaimo.

Dianan edunvalvonta ja loisto teki hänestä maailmanlaajuisen julkkiksen, joka ansaitsi hänelle kestävän mainetta ja vertaansa vailla olevan julkisen tarkastelun, jota jälkimmäistä pahensi hänen levoton henkilökohtainen elämänsä.

Diana varttui kuninkaallisen perheen Sandringhamin tilalla, koska hän syntyi brittiläiseen aristokratiaan. Prinssi Charles, kuningatar Elisabet II:n vanhin poika, kihlautui hänen kanssaan, kun hän työskenteli lastentarhanopettajan apulaisena vuonna 1981.

He menivät naimisiin seuraavana vuonna St. Paulin katedraalissa, ja hänestä tuli Walesin prinsessa, josta häntä ihailtiin laajalti. William ja Harry, heidän kaksi poikaansa, olivat syntymähetkellään toisella ja kolmannella jonossa Ison-Britannian valtaistuimelle.

Kaikki alkoi siitä, että Diana kohtasi Camillan suhteensa Charlesin kanssa

diana charles avioero

Kuninkaallisen elämäkerran Andrew Mortonin kirja Diana: Her True Story – In Her Own Words (1992) antaa meille selkeän käsityksen siitä, mitä tapahtui nyt herttuatar Camillan siskon syntymäpäiväjuhlissa riidan aikana.

Tiedämme, että Diana kertoi Camillalle: 'Tiedän mitä sinun ja Charlesin välillä tapahtuu, ja haluan vain sinun tietävän sen', ja että Camilla vastasi: 'Sinulla on kaikki mitä olet koskaan halunnut.'

Sinulla on kaksi upeaa lasta ja kaikki maailman miehet rakastuvat sinuun; mitä muuta voisit toivoa? Ja Diana vastasi: 'Haluan mieheni.

Lue lisää: Uuden kuningas Charlesin nettoarvo: kuinka paljon Walesin prinssi ostaa kuningatar Elisabetin yksityisestä omaisuudesta?

Aluksi Diana ja Charles erosivat

diana charles avioero

Vaikka se ei olekaan ennenkuulumatonta, Britannian kuninkaallisen perheen välinen avioero on usein paheksuttavaa. Vaikka uskottomuudesta levisi huhuja, Dianan ja Charlesin perhe halusi alun perin heidän pysyvän yhdessä, kuten Kruunun katsojat tietävät liiankin hyvin.

Mutta he päätyivät eroon, ja Britannian silloinen pääministeri John Major julkisti ilmoituksen joulukuussa 1992.

New York Times sanoi, että kun uutiset avioerosta tulivat julkisuuteen, palatsi toimitti joitain taustalausuntoja lehdistölle ja 'ryhtyi toimenpiteisiin' korostaakseen, että asiaan ei ollut 'kolmannen osapuolen'.

New York Times raportoi myös, että prinsessa Diana kävi 'intiimin keskustelun anonyymin miehen kanssa, joka kutsui häntä 'Squidgyksi' ja että hän rakasti häntä', ja että prinssi Charles oli 'lähempänä Camilla Parker Bowles , vanha rakas, kuin vaimolleen.'

Charles myönsi lopulta uskottomuutensa

diana charles avioero

Charles vahvisti uskottomuutensa Dianalle televisiohaastattelussa kesäkuussa 1994, kaksi vuotta heidän eronsa jälkeen vuonna 1992. Charlesia haastateltiin hänen kotonaan Highgrovessa ja häneltä kysyttiin suoraan, oliko hän ollut 'uskollinen ja kunniallinen' Dianalle heidän avioliittonsa aikana.

Kyllä, epäilemättä hänen vastauksensa oli, mutta sitten häntä painostettiin: 'Ja sinä olit?', johon nainen vastasi: 'Kyllä, kunnes se vaurioitui toivottomasti korjauskelvottomaksi, huolimatta molemmista yrityksistämme.'

Marraskuussa 1995, vuotta myöhemmin, Diana antoi haastattelun BBC:n Panoramalle, joka myöhemmin paljastettiin, että se oli hankittu epärehellisesti. Kun Dianalta kysyttiin, oliko avioliitossa kolme henkilöä, Diana vastasi avoimesti, että oli.

Lue lisää: 15 rikkainta kuninkaallisen perheen jäsentä [matalimmasta korkeimpaan]

Kuningatar Elizabeth II pyysi Charlesin ja Dianan eroamista.

diana charles avioero

Pian Panorama-haastattelun jälkeen kuningatar pyysi virallisesti, että Diana ja Charles lopettavat avioliiton. 21. joulukuuta 1995 Buckinghamin palatsi julkaisi lausunnon, jonka mukaan kuningatar oli kirjoittanut Charlesille ja Dianalle ja painostanut heitä eroamaan. Asiasta kertoi ensimmäisenä New York Times.

Lopulta Dianan tiedottaja vahvisti 29. helmikuuta 1996, että prinsessa oli suostunut avioeroon. Hänen asianajajansa Anthony Julius lisäsi BBC Newsille: 'Se oli uskomattoman vaikea päätös, jonka Walesin prinsessa on tehnyt valtavalla surulla ja katumuksella.'

Kuninkaallinen tiedottaja kertoi myös toimittajille, että 'kuningatar oli erittäin kiinnostunut kuulemaan, että Walesin prinsessa oli suostunut avioeroon' ja että 'kaikki yksityiskohdat näistä asioista, mukaan lukien arvonimet, ovat vielä käsiteltävänä ja päätettävänä'. Tämän toteuttaminen vie jonkin aikaa.

Sopimuksen ehdot olivat melko selkeät, joten tutkitaan niitä tarkasti.

Dianan on säilytettävä titteli 'Walesin prinsessa'

Mutta hänen oli pakko luopua kunniallisesta 'Hänen kuninkaallisesta korkeudesta' ja kaikista mahdollisista pyrkimyksistään valtaistuimelle.

Hänen täytyi pitää asuntonsa palatsissa

Diana sai pitää Kensingtonin palatsin asunnot osana avioerosopimusta. He kertoivat hänelle, että hän voisi 'käyttää St. Jamesin palatsin osavaltion asuntoja viihdyttämiseen' ja antoivat hänelle pääsyn kuninkaallisen perheen suihkukoneisiin.

Lue lisää: Kuinka paljon nettovarallisuutta prinssi Harrylla on itsenäisesti?

Hän sai taloudellisen sovinnon

Vaikka Buckinghamin palatsi ei vahvistanut tarkkaa summaa, New York Times raportoi tuolloin, että Diana saisi toimistostaan ​​22,5 miljoonaa dollaria käteisenä ja 600 000 dollaria vuodessa perinteisten elatusapumaksujen sijaan.

Hän ja Charles jakavat huoltajuuden

Koska Diana ja Charles olivat viettäneet lomaa vuorotellen lastensa kanssa ennen eroaan, eron katsottiin sujuneen melko sujuvasti.

Kuolema

Diana kuoli yhdessä ystävänsä Dodi Fayedin ja Hôtel Ritz Parisin turvapäällikkönä toimivan kuljettaja Henri Paulin kanssa, kun heidän autonsa törmäsi Pont de l'Alma -tunneliin Pariisissa 31. elokuuta 1997 heidän yrittäessään välttää paparazzeja.

Dodin isä palkkasi henkivartijan Trevor Rees-Jonesin, ja hän oli ainoa henkilö, joka selvisi törmäyksestä huolimatta vakavasta päävammasta. Syyskuun 6. päivänä televisioidut hautajaiset keräsivät Yhdistyneessä kuningaskunnassa huippuyleisön, 32,10 miljoonaa katsojaa, tehden siitä yhden maan kaikkien aikojen katsotuimmista ohjelmista. Miljoonat maailmanlaajuiset yleisöt ovat virittäytyneet todistamaan esitystä.

Saat lisätietoja viimeisimmistä päivityksistä vierailemalla verkkosivustollamme: WPR