Delia Owens, 'Where the Crawdads Sing' -kirjan kirjoittaja, etsittiin yhteydessä vuoden 1996 sambialaisen naisen murhaan.

Julkkis

WPR

Väitetty salametsästäjä tapettiin Sambiassa vuonna 1996, ja bestseller-romaanin Where the Crawdads Sing kirjoittajaa Delia Owensia etsitään kuulusteltavaksi.

Atlantilla tapahtuneen räikeän paljastuksen jälkeen Sambian kansallinen poliisi vahvisti viranomaisten kanssa, että Deliaa, hänen ex-miehensä Markia ja Markin aikuista poikaa ensimmäisestä avioliitosta Christopheria etsitään kuulusteluja varten.

Delia Owens , Mark ja Christopher tulisi viranomaisten mukaan kuulustella syytetyn salametsästäjän murhasta ja muista rikollisista teoista Afrikan Pohjois-Luangwan alueella mahdollisina silminnäkijöinä, salaliittolaisina ja rikosten avunantajina.

ET on pyytänyt Delialta kommenttia

Delia Owens,

Maaliskuussa 1996 ABC News esitti dokumentin, joka kuvasi salametsästäjäksi epäillyn teloituksen hänen makaavan paikallaan maassa.

Asiasta raportoineen The Atlanticin mukaan tuossa dokumentissa ei paljasteta väitetyn salametsästäjän henkilöllisyyttä eikä kuolemaan johtaneita laukauksia.

Vuoden 2010 New Yorker -artikkelissa haastateltiin ABC News -operaattoria, joka vangitsi murhan, ja kameramies syytti Christopher ampujana.

Tutkinta on myös osoittanut, että Mark saattoi käyttää lastiverkkoa pudottaakseen uhrin ruumiin viereiseen laguuniin, tutkinnasta vastaavan poliisin mukaan.

Sambian entinen kansallinen poliisikomissaari kertoi The Atlanticille, että sotilaan murhan tutkinta oli pysähtynyt, koska ruumista ei ollut löydetty.

Entisen poliisikomentajan kerrotaan kommentoineen: 'Pensa on paras paikka murhalle.' Eläimet syövät tämän 'todisteen'.

Juuri luonnonsuojelijaparina Owensin perhe päätyi Sambiaan 1990-luvun alussa pelastaen norsuja salametsästäjien ja häikäilemättömien viranomaisten käsistä.

Delia Owens,

Paikallinen miliisi partioi 2 400 neliökilometrin kansallispuistoa, jonka Mark käytännössä käski vapauttamaan alueen salametsästäjistä kaikin tarvittavin keinoin.

Joidenkin mukaan hänen on myös huhuttu suorittaneen lentooperaatioita epäiltyjä salametsästysleirejä vastaan. Mark väitti kerskuneen The Atlanticin vastaanottamassa kirjeessä salametsästäjistä, jotka hän tappoi hänen vartiossaan.

The New Yorkerin haastattelussa 12 vuotta sitten Delia sanoi, että hänellä ei ollut mitään tekemistä oletetun salametsästäjän tappamisen kanssa.

'Emme tiedä siitä mitään', hän vastasi. 'Markin ainoa väkivalta oli pelotella salametsästäjiä sähinkäisyillä, joita hän heitti koneestaan.'

Delian mukaan, kun hän kohtasi kirjeen, jossa Markin sanotaan kerskuneen kellossaan salametsästäjien tappamisesta, hän sanoi: ”Koska et ymmärrä sitä, olemme kaikki ihania ihmisiä. Yritimme vain auttaa.'

Katso tämä postaus Instagramissa

Delia Owensin (@authordeliaowens) jakama viesti

Vuoden 1996 murha muistuttaa silmiinpistävää Delian vuoden 2018 bestselleriä, jota on myyty yli 12 miljoonaa kappaletta maailmanlaajuisesti ja joka perustuu samoihin tapahtumiin.

Kya Clark, 1950-luvulle sijoittuvan tarinan päähenkilö, asuu syrjäisellä suolla Pohjois-Carolinassa, ja häntä epäillään myös murhasta.

Aiheeseen liittyvät artikkelit: