Deeply Divisive Monroe Biopic 'Blonde' osuu Netflixiin

Uutiset

WPR

Marilyn Monroen pitkäikäinen elämäkerta 'Blonde', jonka odotetaan olevan yksi vuoden kiistanalaisimmista elokuvista, saa vihdoin ensi-iltansa Netflixissä keskiviikkona.

Vaikka Ana de Armasin sisäelinten pääsuoritus on saanut lähes yksimielisen suosion, kriitikot ovat eri mieltä siitä, onko tinkimätön, lähes kolmen tunnin elokuva taideteos vai toinen brutaali hyväksikäyttö 1900-luvun ikonista hahmoa vastaan.

ID-lehti kuvailee 'Blondessa' 'kipullista, vaistomaista, kiduttua elokuvantekoa, joka taivuttaa tilaa, aikaa ja kaikkia käytettävissään olevia elokuvallisia työkaluja saavuttaakseen emotionaalisen totuuden'.

Katsojat voisivat pitää Monroen jatkuvaa kärsimystä televisiossa 'ohjaajasadismin erityisenä muotona', tai he voisivat omaksua New Yorker -lehden Richard Brodyn näkemyksen, joka kutsui sitä 'naurettavan vulgaariksi'.

Versiossaan Joyce Carol Oatesin samannimisestä puolifiktiokirjasta australialainen ohjaaja Andrew Dominik ei lyö mitään.

Monroen elämä on kuvattu täynnä hellittämätöntä julmuutta ja kärsimystä henkisesti epätasapainoisen ja väkivaltaisen äidin tragedioista studiopomon tekemää raiskaukseen ja erityisen räikeään kohtaamiseen presidentti John F. Kennedyn kanssa.

Deeply Divisive Monroe -elokuva

Dominik taisteli Netflixiä vastaan ​​pitkään elokuvan pitkästä esitysajasta ja selkeistä jaksoista, mutta nyt hän pitää seksuaalista väkivaltaa vastustavaa #MeToo-liikettä sytyttävänä kiinnostuksen aihetta kohtaan. Dominik vietti 11 vuotta saadakseen elokuvan valmiiksi.

Valmistautuakseen rooliin Armas kertoi toimittajille Venetsian elokuvajuhlilla, joissa elokuvan maailmandebyytti oli tässä kuussa, että hänen täytyi mennä 'epämukaviin, pimeisiin ja haavoittuviin' paikkoihin.

'En voinut lakata ajattelemasta häntä, unelmoimasta hänestä tai puhumasta hänestä. Oli ihanaa saada hänet kanssani', hän sanoi.

Dominik väitti, että tuotanto 'saatti seanssin elementtejä' ja että miehistö oli kuvannut todellisissa paikoissa, joissa Monroe syntyi ja kuoli.

Järkyttävää tunnetta

Tämä on läpimurtorooli Armasille, joka työskenteli kuukausia lauluvalmentajan kanssa päästäkseen eroon kuubalaisesta aksentistaan ​​ja tuottaakseen äänen, joka voisi välittää sekä Monroen persoonaa että hänen omat intonaationsa.

Adrien Brody, joka näyttelee Marilyn Monroen miestä Arthur Milleria, huomautti Venetsiassa: ”Ensimmäisenä kuvauspäivänä lähdin kotiin hämmästyneenä, että minulla oli kunnia työskennellä todella Marilyn Monroen kanssa.

Dominikin elokuvat ovat usein jakaneet yleisön.

Deeply Divisive Monroe -elokuva

Hänen aikaisempaa elämäkertaansa, 'Jesse Jamesin salamurha pelkuri Robert Fordin toimesta', jossa pääosissa oli Brad Pitt, joka on 'Blonde'-sarjan tuottaja, monet pitivät runollisena mestariteoksena, mutta monet pilkkasivat sitä myös sen työlästä ja tylsyydestä. teeskentelevä ja epäonnistui surkeasti lipputuloissa.

Mutta on epätodennäköistä, että Dominik välittää.

Hän kertoi Screen Dailylle, että 'Blonde' on 'kova elokuva'. 'Se on täysin yleisön vika, jos he eivät pidä siitä. Se ei ole kampanja julkisen viran puolesta.'

NPR oli yksi monista tiedotusvälineistä, jotka kutsuivat elokuvaa hyväksikäytön harjoitukseksi, ei empatiaksi.

Voguen mukaan alkushokki voi pienentyä huomattavasti ajan myötä.

'Blonde', Hollywood-elämäkerta, joka on kuvattu todellisessa anarkiatilassa, pärjää hyvin historiassa; sitä voidaan jonain päivänä jopa ylistää klassikkona.