David Trimblen sairaus: Kuinka hän kuoli?

Sairaus

WPR

Vuosina 1998–2002 brittiläinen poliitikko William David Trimble, Baron Trimble, PC, toimi Pohjois-Irlannin ensimmäisenä ensimmäisenä ministerinä. Hän toimi myös Ulsterin unionistipuolueen (UUP) johtajana vuosina 1995–2005.

Trimble kuoli 25. heinäkuuta 2022. Hän toimi myös Upper Bannin kansanedustajana vuosina 1990–2005, ja vuosina 1998–2007 hän toimi samoin MLA:na.

David Trimblen kuolema lyhyen sairauden jälkeen

David Trimble, 77, kuoli lyhyen sairauden jälkeen. Hän oli Pohjois-Irlannin ensimmäinen ministeri ja tärkeä osallistuja keskusteluissa, jotka johtivat pitkäperjantain sopimukseen.

Aiemmin aamulla lordi Trimble kuoli rauhallisesti lyhyen sairauden jälkeen, hänen perheensä ilmoitti lehdistölle antamassaan lausunnossa.

Entinen taoiseach Bertie Ahern arvostaa suuresti lordi Trimbleä, joka johti Ulsterin unionistipuoluetta rauhanneuvottelujen aikana ja jolle annettiin Nobelin rauhanpalkinto yhdessä SDLP:n John Humen kanssa.

Herra Ahern uskoo jäävänsä historiaan poliitikkona, joka 'kaikesta huolimatta', 'todella vaikeana aikana, jolloin yritimme päättää 30 vuotta kestäneen konfliktin', allekirjoitti sopimuksen väkivallan lopettamisesta.

Tämä teki mahdolliseksi vihdoin lopettaa taistelut Pohjois-Irlannissa ja siirtyä eteenpäin.

Lue lisää: Chris Kamara -sairaus – Hän paljastaa diagnoosin jalkapallon lauantain esiintymisen jälkeen!

Provinssin tuleva johtaja Michelle O’Neill antoi seuraavan lausunnon:

David trimblen sairaus

25 vuoden jälkeen on perinnö, josta voi olla ylpeä: 'Hänen erittäin merkittävä panos rauhanprosessiin ja hänen rohkeutensa pitkäperjantain sopimuksen saavuttamisessa.'

Doug Beattie, joka korvasi Lord Trimblen UUP-johtajana, kutsui häntä 'poliittiseksi jättiläiseksi, rohkeaksi poliitikoksi, vahvaksi unionistiksi ja ystäväksi'.

Hän käytti hyväkseen tilaisuuden rauhaan ja työskenteli lopettaakseen vuosikymmeniä kestäneen väkivallan, joka oli vaivannut hänen rakastettua Pohjois-Irlantia.

Tähän päivään asti muistetaan hänen johtajuutensa läpi neuvottelujen, jotka johtivat Belfastin sopimukseen vuonna 1998.

Lord Trimble, entinen Ulsterin unionistipuolueen kovan linjan kannattaja, tuli puolueen johtajaksi vuonna 1995 ja johti puoluetta menestyksekkäästi vaikeiden keskustelujen läpi nationalistien kanssa, jotka johtivat pitkäperjantain sopimukseen.

Mutta rauhansopimus repi ammattiliittoliikettä, ja monet jäsenet olivat vihaisia ​​päätöksestä vapauttaa puolisotilaallisia vankeja.

Monet unionisti kannattajat olivat myös vihaisia ​​Sinn Féinin osallistumisesta pohjoiseen johtoon, ja vuonna 2003 Ian Paisleyn konservatiivisempi DUP voitti enemmän ääniä kuin UUP oli koskaan aikaisemmin voittanut.

Vuonna 2005 Trimble itse menetti Upper Bann -paikkansa, ja puolue, joka oli pitkään hallinnut Pohjois-Irlannin politiikkaa, ei ollut koskaan entinen.

Kun hänet valittiin ritariksi vuonna 2006, hän jatkoi otsikoiden luomista julkisilla lausunnoillaan, mukaan lukien hänen vuoden 2016 tukensa Brexitille ja hänen vuonna 2019 antamansa tunnustus, että hän tuki homoseksuaalista avioliittoa saatuaan tietää, että hänen tyttärensä oli mennyt naimisiin tyttöystävänsä kanssa.

Surajat puhuivat kovasti David Trimblestä ja sanoivat, että hänellä oli 'luonne ja rehellisyys suuri vahvuus'

Lordi Trimblen hautajaisissa sureville kerrottiin, että hän oli mies, joka kohtasi 'vaikeita haasteita valtavalla luonteenvoimalla ja täydellisellä rehellisyydellä'.

David trimblen sairaus

Hänen hautajaiset pidettiin maanantaina Lisburnissa Antrimin kreivikunnassa, jossa hän oli aiemmin toiminut Ulsterin unionistipuolueen johtajana.

77-vuotias Nobelin rauhanpalkinnon saaja menehtyi viime viikolla.

Hautajaisiin osallistuneiden joukossa olivat pääministeri Boris Johnson ja Taoiseach Micheál Martin.

Hänen muistopuheensa aikana klo Harmony Hillin presbyteriankirkko , erittäin kunnioitettava tohtori Charles McMullen huomautti lordi Trimblen elämästä perhemiehenä ja poliitikkona, joka on omistautunut rauhan saavuttamiseen Pohjois-Irlannissa.

Hän lisäsi, että kaikkien osallistujien voitto oli 'radikaalisti erilainen maisema' Pohjois-Irlannissa, joka oli estänyt monien ihmishenkien menetyksen ja mahdollistanut kokonaisen sukupolven kasvamisen rauhassa.

Vaikka David joutui käsittelemään elämässään paljon stressiä ja odotuksia, historioitsijat suhtautuvat häneen myönteisesti.

Lyhyen sairauden jälkeen lordi Trimble, joka johti UUP:ta vuosina 1995–2005, kuoli 25. heinäkuuta Ulsterin sairaalassa Belfastissa. Hän teki historiaa tullessaan Pohjois-Irlannin ensimmäiseksi pääministeriksi.

Pohjois-Irlannin ”ongelmina” tunnetun 30 vuoden verenvuodatuksen aikana hänellä oli keskeinen rooli neuvotteluissa ja pitkäperjantain sopimuksen allekirjoittamisessa vuonna 1998.

Sopimuksen seurauksena Stormontiin perustettiin uusi hajautettu hallinto, joka aloitti yhteistyöhön perustuvan politiikan ajanjakson, jota leimaa suurempaa rauhaa.

Henkilökohtainen elämä

Vuonna 1968, Trimble solmi Heather McCombin kanssa. Koska heillä oli kaksospojat, jotka kuolivat traagisesti syntyessään, he eivät pystyneet perustamaan perhettä. Pari lopetti sen vuonna 1976.

Daphne Elizabeth (os. Orr), hänen entinen opiskelijansa, tuli hänen vaimokseen kaksi vuotta myöhemmin. Heille syntyi kaksi poikaa ja kaksi tytärtä (Richard, Victoria, Nicholas ja Sarah).

Ennen epäonnistunutta ehdoaan konservatiivien ja unionistien joukossa Yhdistyneen kuningaskunnan parlamenttivaaleissa 2010 Lady Trimble palveli Pohjois-Irlannin tasa-arvokomiteassa ja sitten Pohjois-Irlannin ihmisoikeuskomissiossa.

Hänen poikansa Nicholas oli Lisburnin ja Castlereaghin kaupunginvaltuuston jäsen ja Ulsterin unionistipuolueen aktiivinen jäsen kuollessaan.

Vuonna 2016 Nicholas Trimble valittiin Alexander Redpathin tilalle Downshire Westin valtuuston jäseneksi Lisburnin ja Castlereaghin kaupunginvaltuustossa.

David trimblen sairaus

Heinäkuussa 2019 Trimble myönsi, että hänen homotyttärensä Vickyn avioliitto rakastajansa Rosalind Stephensin kanssa Skotlannissa vuonna 2017 'saiti' hänet harkitsemaan uudelleen mielipidettään samaa sukupuolta olevien avioliitoista ja parisuhteista.

Lue lisää: Chris Evertin sairaus - Millainen syöpä hänellä on?

House of Lordsissa hän ilmoitti kollegoilleen, että 'Annoin periksi, joten en voi peruuttaa sitä enkä voi teeskennellä, että vastustan sitä nyt. Siellä me olemme.'

Lyhyen sairauden jälkeen Trimble kuoli 25. heinäkuuta 2022. Hänen iäkseen ilmoitettiin 77.

Saat lisätietoja viimeisimmistä päivityksistä vierailemalla verkkosivustollamme: WPR