Dave Chappelle -kiista: Chappelle antoi anteeksipyynnöttömän suoran lausunnon 'läheisemmästä' kiistasta ensimmäisessä julkisessa lausunnossaan

Julkkis

WPR

Dave Chappelle on koomikko ja näyttelijä. Häntä pidetään suurelta osin yhtenä maailman parhaista stand-up-koomikoista. Vuosina 2003–2006 hän isännöi satiirista komediasketsiohjelmaa Chappelle’s Show.

Sen jälkeen hän palasi tekemään stand-up-komediaa ympäri Yhdysvaltoja ja vahvisti mainetta kaikkien aikojen parhaana sarjakuvana.

Hän esiintyi myös useissa TV-jaksoissa ja elokuvissa. Tämän teoksen painopiste on kuitenkin Dave Chappellen nettovarallisessa vuonna 2022.

Aikainen elämä

David Khari Webber Chappelle syntyi Washington DC:ssä 24. elokuuta 1973. Yvonne Chappelle Seon ja William David Chappelle III, hänen vanhempansa, olivat opettajia. Piispa D. Chappelle, hänen isoisoisänsä, palveli Allenin yliopiston presidenttinä. Chappelle syntyi Silver Springissä, Marylandissa, ja varttui siellä.

Hän varttui idolisoimalla Eddie Murphya ja Richard Pryoria, ja perheen ystävät, jotka viihdyttivät Daven komediaa ja monologeja, ennustivat säännöllisesti, että hänestä tulisi sarjakuva.

Dave Chappelle -kiista

Chappellen vanhemmat erosivat hänen ollessaan nuori, ja hän vietti suurimman osan ajastaan ​​äitinsä kanssa viettäessään kesiä isänsä luona Ohiossa. Hän suoritti kandidaatin tutkinnon teatterissa Duke Ellington School of the Artista vuonna 1991.

Lue myös: Andy Stanley -kiista: Andy Stanleyä kritisoitiin ankarasti Raamatun tarkkuutta koskevasta twiitistä

Dave Chappelle -kiista

Dave Chappelle on puhunut vastareaktioista hänen uuteen Netflix-komediaerikoinsa The Closer ja sanonut olevansa valmis tapaamaan LGBTQ Netflixin työntekijöitä, jotka ovat järkyttyneet esityksestä, mutta että hän ei 'tamarra kenenkään vaatimuksia'.

Maanantaina ladatussa Instagram-videossa Chappelle ei pyytele anteeksi erikoista, joka sisältää transfobista materiaalia, joka on raivostuttanut monia LGBTQ-yhteisössä sekä Netflixissä että muualla.

'Sanoin mitä sanoin, ja poika, kuulinko sinua. Kuinka en voisi? Mainitsit, että haluat työskennellä Netflixillä turvallisessa ympäristössä. En usko, että olen ainoa, joka ei pääse enää töihin 'Viiden minuutin videolla hän väitti.

Netflixin työntekijät järjestivät ulosmarsaan viime viikolla sen jälkeen, kun yritys seisoi Chappellen puolella ja antoi The Closerin pysyä suoratoistoalustalla.

Netflix on äskettäin irtisanonut työntekijän, joka oli yhteydessä Chappellen ja komediaerikoissarjan ympärillä tapahtuneeseen vastareaktioon. Työntekijän väitetään paljastaneen 'salaista, kaupallisesti arkaluonteista materiaalia' Bloombergille Netflixin johdon mukaan.

The Closer, joka on ollut saatavilla Netflixissä lokakuun alusta lähtien, on herättänyt keskustelua viikkoja. Ohjelmassa Chappelle vitsailee transnaisten anatomiasta, puolustaa J.K. Rowling kriitikkoja vastaan, jotka syyttävät häntä transfobisuudesta ja paljon muuta.

Dave Chappelle -kiista

Useat transkoomikot kertoivat CNN:lle aiemmin tässä kuussa, että Chappellen puheet olivat esimerkki vähemmän valtaa omaavien 'lyönnistä' ja että koomikko jatkaa 'transihmisten syntipukkina'.

Maanantain videossa Chappelle kuitenkin väittää, että 'kaikki, jotka olen tavannut kyseisessä yhteisössä, ovat olleet vain ystävällisiä ja avuliaita. Joten en ole varma, mistä kaikessa tässä paskassa on kyse.'

Jos Netflixin työntekijät tapaavat hänet, Chappellella on kolme vaatimusta: ”Ensinnäkin et saa osallistua, ellet ole nähnyt erikoisohjelmaani alusta loppuun. Sinun on tavattava minut määrittämässäni paikassa ja aikana. Lopuksi sinun on myönnettävä, että Hannah Gadsby ei ole humoristinen.' Gadsby on australialainen LGBT-koomikko.

Lue myös: Adam Sandler Controversy: Katso Adam Sandlerin kiistanalainen elokuva ilmaiseksi Netflixissä

Ura

Dave matkusti New Yorkiin valmistuttuaan lukiosta hakeakseen uraa komedian parissa. Hänet huudattiin pois lavalta Apollo-teatterin Amateur Nightissa, mutta hän loi nopeasti itselleen nimen New Yorkin komediapiirissä. Vuonna 1992 hän esiintyi HBO:n Def Comedy Jam -ohjelmassa ja sai esityksestään kriittistä ja suosittua kiitosta.

Tämän jälkeen hänestä tuli säännöllinen vieras myöhäisillan ohjelmissa, kuten Late Show with David Letterman, The Howard Stern Show ja Late Night with Conan O'Brien. Hän debytoi komediarutiinilla Aretha Franklinille ollessaan 19-vuotias.

20-vuotiaana Chappelle teki elokuvadebyyttinsä Mel Brooksin komediassa Robin Hood: Men in Tights.

Sen jälkeen Chappelle otti muita elokuvarooleja, mukaan lukien pienen roolin Eddie Murphyn pääosassa elokuvassa The Nutty Professor vuonna 1996 ja käsikirjoittamisesta ja pääosassa stoner-elokuvassa Half Baked vuonna 1998 sekä useissa epäonnistuneissa televisiolentäjissä. lanseerasi lopulta oman esityksensä, Chappelle's Show, Comedy Centralissa vuonna 2003.

Ohjelma oli valtava hitti, ja se oli ehdolla kahdelle Emmy-palkinnolle, kunnes Chappelle lopetti äkillisesti kolmannen tuotantokauden aikana, mutta Comedy Central esitti myöhemmin ilman häntä luodut jaksot.

Dave Chappelle -kiista

Chappelle listasi lopettamisen syynsä: hän ei pitänyt esityksen ohjauksesta, ylikuormitettu 20 tunnin työpäivien vuoksi ja ettei hänellä ollut aikaa omistautua stand up -uralleen. Ohjelmasta poistuminen merkitsi 50 miljoonan dollarin Comedy Central -sopimuksen peruuttamista.

Lue myös: Satine Phoenix -kiista: D&D:n luojat ovat kiusaamisen ja mustan listan syytösten kohteena!

Yksityiselämä

Elaine Mendoza Erfe, Chappellen vaimo, on ollut hänen vaimonsa vuodesta 2001. Sulayman ja Ibrahim ovat heidän poikia ja Sanaa on heidän tyttärensä. Perhe omistaa 65 hehtaarin maatilan lähellä Yellow Springsia Ohiossa, jossa he asuvat. Chappellella on myös useita koteja Xenian alueella Ohiossa.

Dave kääntyi islamilaisena vuonna 1998. Vuoden 2020 presidentinvaaleissa hän kannatti Andrew Yang . Dave toimii vapaaehtoisena Mainessa sijaitsevalla Seeds of Peace International -leirillä. Ryhmä kokoaa yhteen nuoria johtajia konfliktiyhteisöistä.

Dave Chappelle -kiista

Elokuussa 2019 hän isännöi Gem City Shine -hyväntekeväisyyskonserttia Dayton, Ohio , jonka tähtivalikoimaan kuuluivat Stevie Wonder ja Chance the Rapper. Hyötytapahtuma ansaitsi yli 70 000 dollaria Oregonin piirin tragediarahastolle 4. elokuuta 2019 Daytonin tragedian uhrin muistoksi.