Bruce Willisin sairaus – Kuinka kielihäiriö johti hänet luopumaan näyttelemisestä?

Sairaus

WPR

Näyttelijä Walter Bruce Willis syntyi Yhdysvalloissa 19. maaliskuuta 1955. Off-Broadwayn näyttämöllä hän teki nimensä 1970-luvulla.

Hän nousi ensiksi pääroolissa komedia-draamasarjassa Moonlighting (1985–1989) ja on sen jälkeen esiintynyt yli sadassa elokuvassa, pääasiassa toimintasankari John McClanena Die Hard -trilogiassa (1988–2013) ja muissa rooleissa.

Mikä on afasia ja mistä se johtuu?

Dutta väittää, että afasia ei ole kognitiivinen häiriö, vaan hankittu kielen heikkeneminen, joka johtuu kielen käsittelystä vastaavien aivoalueiden vaurioista. Useimmissa tapauksissa tämä viittaa aivojen puolipalloon, joka hallitsee kieltä.

Yleisin syy afasiaan on aivohalvaus, mutta aivotrauma ja kasvaimet ovat myös mahdollisia laukaisimia. Aivokudoksen rappeutuminen vanhuuden myötä voi myös aiheuttaa afasiaa.

Willisin perhe ei ole julkisesti selittänyt näyttelijän afasiaa.

Huolet Bruce Willisin kognitiivisen tilan heikkenemisestä ovat kiertyneet sarjojen ympärillä viime vuosina

'Näyttää siltä, ​​että meidän on vähennettävä Brucen sivumäärää noin 5 sivulla', 'Out of Death' -ohjaaja Mike Burns kirjoitti sähköpostissa elokuvan käsikirjoitukseen kesäkuussa 2020. Jotta ei olisi monologeja tms., meidän on lyhennettävä hänen vuoropuheluaan hieman.

Burns ei pystynyt selittämään, miksi oli tärkeää pitää Willisin sanat 'lyhyinä ja suloisina'. Mutta keskiviikkona yleisö sai tietää asiasta, joka on vaivannut häntä ja monia muita elokuvantekijöitä kulissien takana vuosia: 67 vuoden työskentelyn jälkeen näyttelijä eroaa perheensä mukaan afasiasta.

Lue lisää: Jeff Bridgesin sairaus: Hyvin lähellä kuolemaa Covidin takia!

Ihmiset, joilla on ollut aivohalvaus, ovat erityisen alttiita kognitiivisten sairauksien kehittymiselle, mikä heikentää heidän kykyään kommunikoida.

bruce willisin sairaus

Rumer Willis , näyttelijän tytär, totesi Instagram-viestissä, jonka myös hänen sisaruksensa, näyttelijän vaimo Emma ja hänen ex-vaimonsa Demi Moore allekirjoittivat, 'Tämän seurauksena ja suurella mietteillä Bruce on jättämässä uraa, joka merkitsi hänelle niin paljon.'

Kollegat elokuvista, joihin vanhempi Willis on osallistunut, sanovat, että näyttelijä on osoittanut laskua viime vuosina. Tässä kuussa The Times puhui yli kahden tusinan ihmisen kanssa, jotka työskentelivät Willisin kanssa kuvauksissa, ja he kaikki ilmaisivat huolensa näyttelijän terveydestä.

The Timesin tarkistamien tietojen mukaan jotkut miehistön jäsenet epäilivät, että näyttelijä ei kiinnittänyt huomiota kuvauksissa, joissa hänelle kerrottiin maksettavan 2 miljoonaa dollaria kahden päivän työstä.

Elokuvassa rakastettu Pulp Fiction -tähti kamppailee muistin menettämisen ja linjojensa unohtamisen kanssa, ja elokuvantekijät kertovat seuranneista sydäntäsärkevistä tilanteista.

Useat tarinat väittävät, että näyttelijä tien päällä syöttäisi Willisille hänen linjojaan näyttelijäyhteisön kuulokkeen (tai 'korvahuukin') kautta. Toimintakohtaukset, erityisesti ne, joihin liittyy suunniteltua ammuntaa, kuvattiin Willisin sijaisena kehon kaksoiskappaleella.

On raportoitu, että kaksi vuotta sitten 'Hard Kill' -elokuvan Cincinnatin kuvauksissa Willis ampui äkillisesti aihiolla ladatulla aseella väärällä vihjeellä kahden tapaukseen tuntevan henkilön mukaan, joilla ei ole lupaa puhua. .

Tapahtumasta ei aiheutunut nollatapaturmaa. Vaikka elokuvan tuottaja kiisti, että tapausta olisi koskaan tapahtunut, ilmoitettu purkautuminen ravisteli näyttelijöitä ja miehistöä.

Burns tiesi, että Willisillä oli muistiongelmia, mutta hän huomasi niiden vakavuuden vasta kesäkuussa 2020, kun hän kuvasi debyyttikuvaansa 'Out of Death'. Willis työskenteli yhteensä 22 elokuvassa tuon ajanjakson aikana.

Burns selitti, että häntä käskettiin lyhentämään Brucen riviä suuremman ongelman vuoksi. 'Ensimmäisen työpäivän jälkeen Brucen kanssa näin sen itse', hän sanoi.

bruce willisin sairaus

Burnsilla oli pelottava haaste kerätä noin 25 sivua vuoropuhelua yhteen kuvauspäivään Willisin osille kyseisessä elokuvassa. Burns jäi päivän päätteeksi sekaviin tunteisiin.

Syksyllä 2016 Burnsille tarjottiin vaihtoehtoa ohjata toinen Bruce Willis -elokuva, 'Wrong Place', mutta hän kieltäytyi näyttelijän terveydestä.

Burns väitti kysyneensä Willisin työtoverilta 'Kuinka Bruce voi?' Burns mainitsi kuulleensa, että Willis oli 'täysin erilainen henkilö… paljon parempi kuin viime vuonna'. Burns sanoi: 'Hyväksyin hänet hänen sanansa mukaan.'

Kun kuvaaminen aloitettiin viime lokakuussa, Burns sanoi: 'En uskonut hänen olevan parempi; Luulin hänen olevan huonompi.' 'Kun olimme valmiit, julistin: 'Siinä se; Olen valmis. Olen päättänyt, että tästä lähtien en näy enää missään Bruce Willis -elokuvassa. Olen iloinen, että hän lähtee lomalle.

Miksi jollain on afasia ja miten se tapahtuu?

Dutta väittää, että afasia ei ole kognitiivinen häiriö, vaan hankittu kielen heikkeneminen, joka johtuu kielen käsittelystä vastaavien aivoalueiden vaurioista. Kielitaitomme sijaitsevat usein aivojen vasemmalla puolella.

Yleisin syy afasiaan on aivohalvaus, mutta aivotrauma ja kasvaimet ovat myös mahdollisia laukaisimia. Toinen tämän häiriön muoto on ikään liittyvä aivokudoksen rappeutuminen, joka voi johtaa kielitaidon heikkenemiseen.

bruce willisin sairaus

Näyttelijän perhe ei ole kommentoinut hänen afasiansa syytä.

Mitä vaikutuksia Bruce Willisin afasiadiagnoosilla on hänen uralleen?

Toimintaelokuvissa on ääneen lausumaton laki, joka sanoo, että vaikka asiat näyttäisivät kuinka huonolta tahansa, sankari voittaa aina.

Bruce Willisin 67-vuotiaat fanit toivovat, että näyttelijällä, joka tunnetaan rooleistaan ​​Die Hard -sarjoissa, The Sixth Sense ja Pulp Fictionissa, on vielä yksi tappelu.

Willisin perhe, mukaan lukien hänen entinen vaimonsa Demi Moore ja tytär Rumer, ilmoitti äskettäin, että toimintatähdellä oli diagnosoitu afasia, neurologinen sairaus, ja hän lopettaa näyttelemisen Instagramiin lähetetyissä synkronoiduissa kommenteissa.

'Tämä on äärimmäisen vaikeaa aikaa perheellemme, ja arvostamme niin jatkuvaa rakkauttasi, myötätuntoa ja tukea', Moore kirjoitti. Fanit ja muut näyttelijät ovat osoittaneet kunnioitusta Willisille ja pitäneet häntä elokuvalegendana, jonka ura kesti neljä vuosikymmentä.

Monet ihmiset kuulivat afasiasta ensimmäistä kertaa, ja heillä oli siitä monia kysymyksiä. Onko olemassa tapaa hoitaa sitä ja miltä se näyttää? Näemmekö Willisin taas ruudulla?

Brink konsultoi kahta Bostonin yliopiston kansallisesti tunnustettujen afasiatutkimus- ja hoito-ohjelmien professoria: Swathi Kirania, BU:n afasiatutkimuslaboratorion johtajaa ja neurorehabilitaation professoria; ja Elizabeth Hoover, BU:n Aphasia Resource Centerin kliininen johtaja ja puhe-, kieli- ja kuulotieteen professori.

bruce willisin sairaus

Lue lisää: John Krukin sairaus: Päivitys hänen terveydentilastaan!

Afasia-resurssikeskus auttaa joka viikko kymmeniä ihmisiä (ja heidän perheitään), jotka kärsivät sairaudesta, joka on yleisempi kuin uskotkaan: afasia. Tämä keskus tarjoaa ilmaisia ​​viikoittaisia ​​ryhmä- ja yksilöhoitoja ja tukiryhmiä.

Saat lisätietoja viimeisimmistä päivityksistä vierailemalla verkkosivustollamme: WPR