Brittney Griner -kiista: Brittney Grineriä kritisoidaan hänen vangitsemisestaan!

Kiistaa

WPR

Brittney Griner, WNBA-tähti ja kaksinkertainen olympiakultamitalisti, otettiin kiinni aiemmin tänä vuonna Moskovan lentokentällä. Kuukausia myöhemmin laajalti tuomittu tapaus herättää edelleen huolta.

31-vuotias Phoenix Mercury -pelaaja otettiin alun perin vangittuna helmikuussa, mutta häntä pidetään edelleen vangittuna Venäjällä, jolle Yhdysvaltain ulkoministeriön konsuliviraston mukaan on asetettu tason 4 matkustusvaroitus sen hyökkäyksen vuoksi Ukrainaan. .

Tarkastelemme Grinerin pidätystä yksityiskohtaisemmin alla ja mahdollisia seurauksia.

Mitä tapahtui?

Associated Pressin artikkelin mukaan Brittney Griner pidätettiin Moskovan lentokentällä helmikuussa sen jälkeen, kun matkatavaroiden etsinnässä löydettiin ”kaasupatruunoita”, Venäjän viranomaisten mukaan.

Myöhemmin Venäjän liittovaltion tullilaitos väitti, että kyseiset patruunat sisälsivät hashöljyä, mikä voi johtaa sakkoon ja jopa kymmenen vuoden vankeuteen.

Ennen ankarasti tuomittua pidätystä, joka jatkuu edelleen tätä kirjoitettaessa, Griner oli aiemmin pelannut venäläisessä UMMC Ekaterinburgissa ennen kuin liiga ilmoitti väliaikaisesta pelikiellosta aiemmin samassa kuussa.

brittney griner -kiista

Mitä tulee miksi Griner oli siellä, ei ole harvinaista, että ihmiset poistuvat maasta sesongin aikana pelatakseen muissa liigoissa. On huomattava, että urheilijat ansaitsevat näiden vierailujen aikana yleensä paljon enemmän rahaa kuin he ansaitsevat Yhdysvalloissa ansaitsemallaan henkilökohtaisella palkalla. On muitakin etuja.

Vuonna 2016 Griner kertoi ESPN:lle: 'Minun ei tarvitse puhua täällä kenenkään kanssa.' Minun ei ole pakko nähdä ketään. Minun ei tarvitse nostaa puhelinta. Lisäksi, kun olen hereillä, useimmat muut nukkuvat. Kun olen täällä, voin menettää yhteyden.

Grineria lukuun ottamatta kaikkien WNBA-pelaajien vahvistettiin lähteneen Venäjältä ja Ukrainasta New York Timesin maaliskuussa julkaistussa artikkelissa.

Aiheeseen liittyvä: Joe Roganin kiista Spotifyn kanssa ei ole vielä ohi| Katso tästä koko tarina

Miten WNBA on reagoinut?

WNBA totesi, että Grinerillä on liigan 'täysi tuki' asian kehittyessä alkuperäisessä lausunnossaan. WNBA:n lausunnon mukaan 'nopea ja turvallinen paluu Yhdysvaltoihin' oli suurin huolenaihe.

WNBA sanoi toukokuussa, että se muistoisi Grinerin näyttämällä hänen nimikirjaimiaan ja pelipaidansa (42) jokaisen 12 liigakentän reunassa kaudella 2022.

brittney griner -kiista

WNBA:n komissaari Cathy Engelbert totesi suunnitelmia julkistaessaan: ”Aloitamme kauden 2022, pidämme Brittneyn eturintamassa toiminnassamme koripallon ja yhteisön kautta.

Olemme kiitollisia yhteisön tuesta BG:lle ja hänen perheelleen tänä poikkeuksellisen koettelevana aikana ja jatkamme työskentelyä Brittneyn tuomiseksi kotiin.

The WNBA on myös myöntänyt Phoenix Mercuryn jäsenluetteloon ja palkkakattoon helpotusta, mikä mahdollistaa varapelaajan palkkaamisen Grinerin paluuseen asti. Samaan aikaan Griner saa jatkossakin täyden palkkansa.

Kuka muu on puhunut?

Cherelle, Brittney Grinerin vaimo, kiitti yleisöä heidän tuestaan ​​postauksessa, jonka hän julkaisi Instagramissa maaliskuussa.

Kuten alta näet, Cherelle huomautti: ”Rakastan vaimoani koko sydämestäni, joten tämä viesti tulee yhtenä elämäni alhaisimmista hetkistä.

Ymmärrän, että monet teistä ovat tulleet ihailemaan BG:tä vuosien varrella ja ovat huolissaan ja haluavat tietää lisää. Kunnioita yksityisyyttämme, kun pyrimme tuomaan vaimoni turvallisesti kotiin.

'Tässä maailmassa ei ole työtä, joka voisi estää ketään meistä ajattelemasta [Brittneytä]', Cherelle kirjoitti vastauksena usein tarjottuihin neuvoihin pysyä kiireisenä surun aikana.

Poliitikot ovat myös osallistuneet Grinerin vapauttamispyyntöihin, mukaan lukien Colin Allred edustajainhuoneen ulkoasiainvaliokunnasta ja John Garamendi Kaliforniasta, joka kertoi CNN:lle maaliskuussa, että pidätys oli 'poikkeuksellinen ja äärimmäisen huolestuttava'.

Katso tämä postaus Instagramissa

BG (@brittneyyevettegriner) jakama viesti

Kaksi Grinerin USA Basketball -kollegaa, Angel McCoughtry ja Breanna Stewart, ovat myös puhuneet pidätyksestä. Associated Pressin tarinan mukaan Stewart liittyy Grinerin Phoenix Rescue Mission -hyväntekeväisyysaloitteeseen.

Se, että meidän on päästävä sinne, on tärkein kysymys. Vaikka se oli BG, Stewart huomautti, että se olisi voinut olla kuka tahansa.

Mitä seuraavaksi?

NPR:n tarinan mukaan Venäjän valtion omistamat tiedotusvälineet kertoivat maaliskuussa, että Grinerin pidätystä jatketaan toukokuun 19. päivään. Bidenin hallinto julisti, että Grineria oli 'pidetty väärin' Venäjällä toukokuun alkuun mennessä.

Ulkoministeriön mukaan Yhdysvaltain kansalainen Brittney Griner oli laittomasti Venäjän federaation hallussa, osaston edustaja kertoi Washington Postille. 'Yhdysvaltojen hallitus yrittää edelleen antaa rouva Grinerille asianmukaista tukea,'

brittney griner -kiista

Tämä viittaa olennaisesti siihen, että Yhdysvaltain hallitus painostaa nyt enemmän Grinerin vapauttamista useiden äänien painostuksen seurauksena.

CBS Newsin mukaan epäoikeudenmukainen pidätysero merkitsee myös sitä, että Grinerin tapaus on nyt ulkoministeriön panttivankiasioiden erityislähettilään viraston valvonnassa.

Lähettilään tehtävänä on koordinoida Yhdysvaltain hallituksen 'diplomaattisia sitoumuksia' tällä alueella ja vastata panttivangiin liittyviin kysymyksiin.

Aiheeseen liittyvä: Wrenin ja Eleanor TikTokin kiista on saanut vanhemmat huolissaan lastensa 'yksityisyydestä ja turvallisuudesta'

Kuinka Griner on vedonnut?

27. kesäkuuta Grinerille annettiin lupa mennä oikeuteen hallussapidosta.

Associated Pressin raportin mukaan Griner on määrätty joutumaan oikeuden eteen, ja hän voi saada 10 vuoden vankeustuomion, jos hänet todetaan syylliseksi. Griner sai myös luvan jäädä kaltereiden taakse, ja hänen vankeustaan ​​on nyt virallisesti pidennetty kuudella kuukaudella.

Katso tämä postaus Instagramissa

BG (@brittneyyevettegriner) jakama viesti

Reutersin mukaan Griner myönsi syyllisyytensä 7. heinäkuuta.

'Teidän kunnianne, haluaisin esittää syyllisyytensä. Mutta aikomusta ei ollut, Griner väitti venäläisessä tuomioistuimessa torstaina. Hänen seuraava kuulemisensa on määrä pitää heinäkuun 14. päivänä. Halusin olla rikkomatta lakia.

Saat lisätietoja viihdetiedoista kassalla WPR