Bill Nye -kiista: Bill Nye ei ole äänemme, eikä hän ole tieteen ääni

Kiistaa

WPR

Hänet tunnetaan paremmin nimellä 'Bill Nye the Scientific Guy', mutta William Sanford Nye (s. 27. marraskuuta 1955) on amerikkalainen koneinsinööri, joka on myös tiedeviestintä ja televisiojuontaja. Bill Nye the Scientific Guy (1993–1999), Bill Nye pelastaa maailman (2017–2018) Netflixissä ja monet muut esiintymiset populaarikulttuurissa tiedekasvattajana ovat tehneet hänestä tutun nimen.

Nye aloitti uransa koneinsinöörinä Boeingissa Seattlessa, missä hän suunnitteli hydraulisen resonanssin vaimennusputken, jota käytettiin 747 lennolla. Nye syntyi Washingtonissa, D.C.:ssä. Hänen lähtönsä Boeingista vuonna 1986 johtui hänen halustaan ​​jatkaa komedian uraa, nimittäin kirjoittaa ja näytellä paikalliseen sketch-televisio-ohjelmaan Almost Live!

Bill Nyen kiista

Bill Nye Science Guy esitteli onnistuneesti Seattlen julkiselle televisioasemalle KCTS-TV:lle Nye, joka toivoi tulevansa seuraavaksi herra velhoksi. Vuodesta 1993 vuoteen 1998 esitys esitettiin kansallisessa syndikaatiossa, ja se julisti teemamusiikissaan, että 'tiede hallitsee!' Ohjelman 'tehokkaan esityksen ja MTV-tahtiisten osien' seurauksena siitä tuli suosittu sekä lasten että aikuisten keskuudessa; se sai kriittistä kiitosta; ja se oli ehdolla 23 Emmy-palkinnon saajaksi, joista 19 voitti.

Nye siirtyi johtamaan Planetary Societyä sen toimitusjohtajana, asemassa hän on edelleen. Evolution and the Science of Creation (2014) ja Unstoppable: Harnessing Science to Change the World (2016) ovat kaksi hänen myydyintä tiedekirjaansa (2015). The Big Bang Theory, Dancing with the Stars ja Inside Amy Schumer ovat vain muutamia sarjoista, joissa hän on esiintynyt.

Bill Nye: Scientific Guy, joka sai ensi-iltansa South by Southwest -elokuvafestivaaleilla maaliskuussa 2017 ja sai New York Timesin kriitikon valinnan lokakuussa 2017, on dokumentti hänen elämästään ja työstään tieteen puolestapuhujana. Netflixin Bill Nye Saves the World sai ensi-iltansa vuonna 2017.

Bill Nye ei ole äänemme eikä tieteen ääni.

Katso tämä postaus Instagramissa

Bill Nye (@billnye) jakama viesti

Presidentti Jim Bridenstine (R-OK), Trumpin NASAn johtajaksi valitsema, mukana unionin tila -puheessa Bill Nye , 'The Science Guy', tänä iltana. NASA on 'Yhdysvaltojen hienoin tuotemerkki' ja 'Nyen läsnäoloa ei pidä… tulkita hyväksynnäksi viimeaikaisille hyökkäyksille tiedettä ja tiedeyhteisöä vastaan', kongressiedustajaa seurannut Nye sanoi.

Rep. Bridenstinen vieraana Nye on implisiittisesti tukenut näitä käytäntöjä ja asettanut oman henkilökohtaisen brändinsä tiedeyhteisön huolenaiheiden edelle. Tasavalta Bridenstine kieltäytyy tunnustamasta ihmisen toimintaa ilmastonmuutoksen ensisijaiseksi syyksi, ja on ehdottanut lainsäädäntöä, joka poistaisi maatieteet NASAn tieteellisestä mandaatista.

Lisäksi hän on yrittänyt murentaa kansalaisvapauksia muun muassa edistämällä maahanmuuton torjuntatoimia, samaa sukupuolta olevien avioliittojen kieltämistä ja opetusministeriön lakkauttamista.

Tieteellisesti sanottuna emme voi olla sivussa ja antaa Nyen käyttää uskottavuuttamme tiedeyhteisönä, jotta hän voisi delegitoida maamme tunnetuimman tiedejärjestön. Tieteen viihdyttäjänä Nyen velvollisuus on puhua hallitusta vastaan, joka on tieteen vastainen, muukalaisvihamielinen, homofobinen, seksistinen, rasistinen ja kykeneväinen.

Lue myös: Kirk Cameron -kiista: Lähes 30 vuotta 'kasvukipujen' päättymisen jälkeen Kirk Cameronin myrskyisä elämä on edelleen otsikoissa

Nykykulttuurissa NASAn kaltaisten merkittävien laitosten tutkimusta ei voida erottaa muista vakavista huolenaiheista, kuten rasismista, ennakkoluuloista ja seksismistä, koska tiedemiehet ovat ihmisiä.

Meidän ei pitäisi ainoastaan ​​puuttua näihin vaikeuksiin kehittääksemme omaa tiedeyhteisöämme, vaan meidän on tehtävä se myös palvellaksemme paremmin suurta yleisöä, joka usein maksaa tutkimuksestamme.

Bill Nye on puolustellut edustaja Bridenstinen tieteenvastaisuutta ja kantaa kansalaisoikeuksiin, ja hän on päättänyt käyttää julkista persoonaansa tukeakseen kantaa, joka vähentäisi viraston työtä oman planeettamme ja sen muuttuvan ilmaston tutkimisessa sen sijaan, että kiinnittäisi huomiota tieteeseen perustuvan politiikan tarve.

Ilmastonmuutoksen ja sen omalle planeetallemme aiheuttamien haittojen ylivoimaisen tieteellisen todisteen hylkääminen avaruustutkimuksen ja muiden maailmojen tutkimuksen aikana on paitsi riskialtista myös tyhmää ja itsensä tuhoavaa.

Hän työskentelee myös tiedeyhteisön puolesta, mutta ei meidän suostumuksellamme, valta-asemastaan ​​ja julkisuudestaan. Rajoittamalla tutkimusta Trumpin hallinto vahingoittaa ihmisten terveyttä ja hyvinvointia, eikä mikään avaruustutkimusten rahamäärä kumoa tätä.

Dreamer-kollegamme elävät kauhuissa rasististen sääntöjen takia, jotka rajoittavat heitä tieteellisen uran jatkamisesta Yhdysvalloissa, eikä mikään uusi hohtava satelliitti voi muuttaa sitä. Eikä mikään uusi matka Kuuhun saa LGBTQ-kollegaamme tuntemaan olonsa tervetulleeksi organisaatioon, jota johtaa joku, joka äänestää heidän kansalaisvapauksiaan vastaan...

Katso tämä postaus Instagramissa

Bill Nye (@billnye) jakama viesti

Me naiset ja tiedemiehet kieltäydymme erottamasta työtämme henkilökohtaisesta elämästämme. Niin kauan kuin olemme elossa, emme aio pitää suutamme kiinni. Bill Nyen velvollisuutena on tunnustaa NASAn kokonaistehtävän tärkeys, ei vain yksi sen osa, ihmisenä, jolla on esitys, joka väittää pelastavansa maailman.

Hänen pitäisi käyttää mainettaan nostaakseen tieteen merkitystä NASA:n tavoitteessa sen sijaan, että hukkaaisi mahdollisuutta taistella avaruustutkimuksen puolesta kaiken muun kustannuksella.

Todellinen tragedia on kuitenkin se, että Bill Nye on edelleen yleisön suosikkitutkija, koska hän on niin tunnettu. Saatamme olla samaa mieltä siitä, että suuren yleisön tietoisuuden ja tuen lisääminen tieteelle on ratkaisevan tärkeää, mutta Nyen tv-kuva on vahvistanut negatiivista väärinkäsitystä tutkijoista nörttinä, riidanhaluisina valkoisina miehinä laboratoriotakkeissa – karikatyyri, joka ei heijasta omia kokemuksiamme naisina STEM:ssä. Huolimatta katastrofaalisista epäonnistumisistaan ​​keskustelussa ja politiikassa, hän jatkaa valta-asemansa väärinkäyttöä huolimattomasti.

Lue myös: Raven Symone -kiista: Raven-Symone on menettänyt pirun mielensä

Vuonna 2014 hän yritti kohdata kreationisti Ken Hamin – vastoin evoluutioasiantuntijoiden mielipidettä – mikä vain auttoi luomaan tarvittavan rahoituksen sellaisen evankelikaalisen teemapuiston kehittämiseen, joka levittää vääriä käsityksiä ihmisen evoluutiosta.

Suostumalla osallistumaan televisioväitteihin ilmastoepäilijöiden kanssa, jotka eivät ole tiedemiehiä, Nye auttoi luomaan harhaanjohtavan vaikutelman, että ilmastotieteilijät ovat edelleen jakautuneita peruskysymyksissä. Esiintyessään Tucker Carlsonin Fox News -ohjelmassa vuonna 2017 'keskustelemaan' ilmastonmuutoksesta, Bill Nye levitti disinformaatiota ja keräsi rahaa ilmaston vastaisille järjestöille.

Ne meistä tiedeyhteisössä, joiden on turvattava tutkimuksemme eheyden lisäksi myös perusoikeutemme siihen, emme puhu Bill Nyen tai kenenkään muun tiedeyhteisön jäsenen puolesta.

Toiset ovat pyytäneet Bill Nyeä olemaan osallistumatta osavaltion puheeseen, ja tuemme heidän pyyntöään. Nyen osallistumisen seurauksena hän ei ole samalla puolella tiedemiesten kanssa, joilla on tulevaisuuteen katsova näkemys tieteen tulevaisuudesta ja paikasta yhteiskunnassa.

Aikana, jolloin tiedettä ja sananvapautta hyökätään, julkisten mestareidemme ja toimielimemme on edustettava paremmin etujamme.