Asiakkaiden houkutteleminen: 5 todistettua tekniikkaa

Muu

WPR

Yrityksen tehokkuuden määrää voiton määrä, joka puolestaan ​​riippuu myynnin määrästä – mitä enemmän tuotteita ja palveluita myydään, sitä suurempi on voitto. Ja myyntiä ohjaavat asiakkaat, joten mikä tahansa yritys tarvitsee hyvän asiakaskunnan. Siksi kovassa kilpailuympäristössä asiakkaiden houkuttelemiseksi käytetään erilaisia ​​menetelmiä, sekä klassisia että innovatiivisia.

Toronton kaupungin mainokset - JC Social Media - Social Media Agency

Perinteinen mainonta

Kannattaa aloittaa perinteisestä tapa edistää yritystä. Mainoksia sijoitetaan televisioon, radioon ja aikakauslehtiin tai jaetaan banderollien, lehtisten ja vastaavien painomateriaalien kautta. Ulkomainonta kiinnittää potentiaalisten asiakkaiden huomion, jos se on tehokasta ja harkittua ja oikea paikka valitaan. Mainostaulut, julisteet ja esitteet tiedottavat potentiaalisille asiakkaille kampanjoista, tarjouksista tai uusista tuotelanseerauksista ja auttavat kehittämään bränditietoisuutta. Käyntikortit, joilla yhteystietosi toimitetaan mahdollisille asiakkaille ja yhteistyökumppaneille, toimivat hyvin samaan suuntaan, osoittaen vakavaa sitoutumistasi liiketoiminnan kehittämiseen.

Voit tilata suunnittelun ammattilaisilta tai kehittää sen itse. Internet tarjoaa monia sivustoja ja ohjelmia, joita voit käyttää. Jos haluat luoda jotain itse, tiedä mainoksen sijainti ja kirkkaus. Perinteinen mainonta riippuu suuresti kanavasta ja sen näkyvyydestä. Jos mainoksesi sijoitetaan paikkaan, jossa on paljon luonnonvaloa, sinun on kehitettävä mainos yksityiskohtaisesti, näkyvästi ja jokaisen ohikulkijan luettavalla tavalla. Älä epäröi käyttää a väripaletti tunnistaaksesi mainoksesi sijoitteluun parhaiten sopivan mallin.

Sosiaaliset verkostot

Sosiaalisen median alustat pyörittävät ohjelmaa nykyään, koska tieto leviää siellä paljon nopeammin. Useimmat huippubrändit käyttävät sosiaalisen median sivuja jakaakseen uutisia tuotteistaan, palveluistaan ​​tai kampanjoistaan, tiedottaakseen yleisölle tulevista tapahtumista ja muodostaakseen yhteyden käyttäjien kanssa, joista tulee myöhemmin heidän asiakkaitaan. Analysoi omasi kohdeyleisö ja valitse täydellinen sosiaalinen verkosto (tai pari niistä) iän, maantieteellisen sijainnin, kiinnostuksen kohteiden ja muiden parametrien perusteella.

Liiketoiminta, tekniikka, kaupunki, linja, puhelin

Nuoret valitsevat todennäköisemmin Instagramin ja Pinterestin, kun taas keski-ikäiset suosivat Facebookia, YouTubea ja TikTokia. Jos olet luonut tilejä ja ryhmiä sosiaalisen verkostoitumisen sivustoille, varmista, että pidät ne 'hengissä', sisältöä päivitetään säännöllisesti ja vuorovaikutusta seuraajien kanssa. Kerro käyttäjille yrityksen historiasta, näytä heille tuotantoprosessisi, jaa kokemuksiasi ja niin edelleen – ihmiset rakastavat vilpittömyyttä ja aitoutta. Toinen sosiaalisten verkostojen suuri etu on mahdollisuus mainostaa sponsoroitua sisältöä suurempien bloggaajien kautta, mikä johtaa siihen, että suurempi määrä potentiaalisia asiakkaita näkee sivusi.

Digitaaliset mainokset

Tällä hetkellä verkkomainonnassa on kaksi pääaluetta. Asiayhteyteen perustuva mainonta mainostaa yritystäsi hakutuloksissa, jotka näytetään tietyillä kyselyillä. Esimerkiksi henkilö syöttää kiinnostavia tietoja hakupalkkiin ja näkee kaikki asiaan liittyvät verkkoresurssit hakukoneen sivulla. Jos olet tehnyt hyvää työtä SEO:n kanssa, verkkosivustosi ja mainoksesi sijoittuvat tuloksissa mahdollisimman korkealle. Kontekstuaalisen mainonnan viehätys on siinä, että tarjoat tavaroita tai palveluita niille, jotka jo niitä etsivät. Tämä on nopein ja yksi tehokkaimmista tavoista tavoittaa asiakkaasi.

Kohdennettu mainonta kattaa mainokset, jotka eivät ole käyttäjien suorien pyyntöjen, vaan kohdeyleisön erityispiirteiden käynnistämiä. Kohdistettujen mainosten liikenne voidaan ohjata myös yrityksen verkkosivuille tai yrityksen sivuille sosiaalisissa verkostoissa. Jälkimmäisessä tapauksessa on erittäin tärkeää selvittää a hyvin harkittu SMM strategia, rakentaa vierailijoiden luottamusta ja antaa takeita.

Sähköinen kaupankäynti

Kanta-asiakasohjelma ja muut palkinnot

Useimmiten alennukset ovat yksi tehokkaimmista tavoista houkutella asiakkaita, koska ne tarjoavat selkeitä etuja. Ostaessaan tuotetta tai tilaaessaan palvelua asiakas kiinnittää huomiota hintaan, ja jos alennuksesi tekevät sen kilpailijoiden tarjoamia pienemmiksi, mahdollisuudet laajentaa asiakaskuntaasi kasvavat merkittävästi. Älä unohda kanta-asiakkaitasi, sillä he ovat tärkein tulonlähde. Käytä erilaisia ​​tapoja ilmaista asenteesi heitä kohtaan: bonukset, lahjat ja muut kannustimet toimivat hyvin, koska me kaikki arvostamme huomiota.

Viestintä Yleisön kanssa

Keskustele asiakkaidesi kanssa. Kysy heidän mielipiteitään, kuuntele heidän neuvojaan, näytä heidän arvostelujaan sosiaalisessa mediassa ja niin edelleen. Ota yhteyttä heihin saadaksesi palautetta ja pyytääksesi lähetteen. Vaikka on hyvä mahdollisuus, että he suosittelevat palveluitasi toiselle asiakkaalle jopa ilman pyyntöäsi, voit nähdä asiakasviittausten määrän lisääntyvän, kun alat pyytää niitä. Muista, että suusta suu on tehnyt tehtävänsä ammoisista ajoista lähtien.

Johtopäätös

Yrityksen pyörittäminen on vaikea ja monimutkainen prosessi. Asiakkaiden houkuttelemisen lisäksi on monia muita prosesseja ja toimintoja, jotka johtavat vaurauteen. On hyvä analysoida tehtyä työtä, luoda suunnitelmia ja strategioita sekä oppia omista virheistä tai mikä vielä parempi, kilpailijoiden epäonnistumisista. Periksi ei pidä antaa, mutta rakentavaa kritiikkiä on myös kyettävä kuulemaan ja ymmärtämään.