Ashton Kutcherin sairaus: Millainen hänen matkansa vaskuliittia vastaan ​​sujui?

Sairaus

WPR

Ashton Kutcher väitti, että hän on 'onnekas olla elossa' taisteltuaan harvinaista verisuonitulehdusta vastaan, johon liittyy verisuonitulehdus.

Kutcher selittää, mitä hän on käynyt läpi National Geographicin Running Wild with Bear Grylls: The Challenge -sarjan tulevassa jaksossa. Access Hollywood julkaisi ohjelmasta ainutlaatuisen leikkeen maanantaina.

Parafraasin sitä, mitä Kutcher kertoo Gryllsille, 'kuten kaksi vuotta sitten sain tämän hullun, uskomattoman harvinaisen vaskuliitin muodon, joka ikäänkuin tyrmäsi näköni, se tyrmäsi kuuloni, se tyrmäsi kuten kaikki tasapainoni.'

Kutcher sanoo, että häneltä kesti suunnilleen vuoden toipua taudista.

'Et arvosta sitä täysin ennen kuin se on poissa. Ennen kuin sanot: 'En tiedä pystynkö koskaan enää näkemään, en tiedä pystynkö koskaan kuulemaan enää, en tiedä voinko enää koskaan kuulla. pystyn enää koskaan kävelemään', hän sanoo.

ashton kutcherin sairaus

Maanantaina, Kutcher lisäsi kontekstia sunnuntaina julkaisemalleen twiitille ja kirjoitti, että kyseinen tapaus sattui kolme vuotta sitten.

Hän ilmoitti olevansa täysin toipunut ja valmis jatkamaan ja toivoo voivansa juosta tämän vuoden TCS New York City Marathonin marraskuussa lapsikauppaa vastustavan voittoa tavoittelemattoman järjestönsä Thornin puolesta.

Mikä on vaskuliitti?

Vaskuliitti on autoimmuunisairaus, mikä tarkoittaa, että se on seurausta kehon oman immuunijärjestelmän hyökkäyksestä. On olemassa lukuisia vaskuliittityyppejä, ja vaikka ei tiedetä, mikä vaikutti Kutcheriin, kaikkiin muotoihin liittyy verisuonten seinämien turvotusta ja ne voivat johtaa erilaisiin sairauksiin.

National Institutes of Healthin mukaan yleisiä oireita ovat korkea lämpötila, ruokahalun lasku, äärimmäinen väsymys, ihottuma ja kipu.

Vaskuliitin vakavuus ja sijainti kehossa voidaan yhdistää muihin oireisiin. Äärimmäisissä olosuhteissa voi kehittyä elinten vajaatoimintaa ja aneurysmia.

Lue lisää: Mikä oli Nick Swardsonin sairaus? Onko hän nyt toipunut?

Mikä aiheuttaa vaskuliittia?

ashton kutcherin sairaus

Vaskuliitin tarkka juuri on edelleen mysteeri. Kaiken ikäiset ihmiset ovat alttiita sairastumaan taudille, mutta jotkin alatyypit ovat joissakin väestöryhmissä yleisempiä kuin toiset. Joihinkin vaskuliittimuotoihin voi myös vaikuttaa henkilön sukuhistoria.

Jotkut lääkkeet, kuten hydralatsiini, levamisoli ja propyylitiourasiili, voivat lisätä vaaraa. Vaskuliitin kehittymisen riskiä lisää entisestään tupakkatuotteiden ja laittomien huumeiden, kuten kokaiinin, käyttö.

Vaskuliittia voi esiintyä ihmisillä, joilla on muita autoimmuunisairauksia, kuten lupus, nivelreuma ja skleroderma. Vaskuliitin voi aiheuttaa myös B- tai C-hepatiitti sekä lymfooma.

Lue lisää: Michael Flatley-sairaus: Harvinainen sairaus, joka on jättänyt hänet vuoteeseen ja jatkuvaan kipuun!

Miten vaskuliittia hoidetaan?

ashton kutcherin sairaus

The National Institutes of Health (NIH) sanoo, että vaikka vaskuliitin hoito vaihtelee tilan vakavuudesta riippuen, joissain tilanteissa kohtalaisia ​​oireita voidaan lievittää reseptivapailla lääkkeillä.

Lääkkeet immuunijärjestelmän hallitsemiseksi, turvotuksen vähentämiseksi tai verenkierron lisäämiseksi voivat olla tarpeen vakavissa tapauksissa.

”Lääkitys voi lievittää vaskuliitin oireita ja ehkäistä pahenemista ja ongelmia, jos sinulla on todettu sairaus.

Olettaen, että vaskuliitti hoidetaan onnistuneesti, potilas voi kokea remissiota 'National Institutes of Healthin mukaan.

Saat lisätietoja viimeisimmistä päivityksistä vierailemalla verkkosivustollamme: WPR