Angelina Jolie Pakistanin vierailusta tulvatuhojen jälkeen

Terveys

WPR

Kun hallitus antaa humanitaarisen hätävaroituksen, Angelina Jolie vierailee tulvien tuhoamassa Pakistanissa.

Kansainvälisen pelastuskomitean (IRC) maanantaina julkaiseman lausunnon mukaan Angelina Jolie matkustaa tulvien koettelemaan Pakistaniin lisätäkseen tietoisuutta humanitaarisesta katastrofista siellä.

Yli 1 500 ihmistä on kuollut Pakistanin pohjoisilla vuoristoalueilla ennätyksellisten monsuunisateiden ja jäätiköiden sulamisen aiheuttamissa tulvissa, jotka ovat upottaneet kolmanneksen maan maasta ja vaikuttaneet 33 miljoonaan ihmiseen. Myös koteja, teitä, rautateitä, karjaa ja satoa on tuhottu.

Viranomaiset ovat varoittaneet, että maan pahiten kärsineet osat saattavat olla ilman vettä jopa kuuden kuukauden ajan, koska koleran ja denguekuumeen mahdollisuus lisääntyy.

Mukaan UNICEF Tulva on jättänyt 3,4 miljoonaa lasta tarvitsemaan 'kiireellistä, hengenpelastavaa apua', mikä tekee heistä alttiita veden välityksellä leviäville sairauksille, kuten denguekuumeelle ja malarialle.

Lausunnon mukaan Angelina Jolie 'vierailee kokeakseen ja ymmärtääkseen tilanteen sekä kuullakseen ihmisiltä, ​​joita asia suoraan koskee, heidän tarpeistaan ​​ja strategioista tällaisen kärsimyksen estämiseksi tulevaisuudessa.'

Hän pysähtyy paikallisiin virastoihin, jotka auttavat siirtymään joutuneita henkilöitä, sekä IRC:n reagointioperaatioihin, sanottiin.

Ei tiedetä, onko Jolie saavuttanut Pakistanin tai kuinka kauan matka kestää.

Pakistanin ilmastonmuutosministeri Sherry Rehman , kutsui tilannetta 'tämän vuosikymmenen pahimmaksi humanitaariseksi onnettomuudeksi' ja vaati muilta mailta välitöntä apua 'ruoan, telttojen ja lääkkeiden' muodossa.

Katso tämä postaus Instagramissa

Senaattori Sherry Rehmanin (@sherryrehman) jakama viesti

Lukuisat potilaat raportoivat päivittäin hallitukselle ja yksityisille sairaaloille Karachissa, mikä viittaa denguekuumeen. Tämän vuoden denguekuumetapaukset ovat 50 prosenttia enemmän kuin viime vuonna. Kun 584 246 ihmistä asuu leireillä eri puolilla kansakuntaa, terveystilanne voi aiheuttaa tuhoa, jos siihen ei puututa, Rehman sanoi viime viikolla.

Jopa 70 % peruskasveista, mukaan lukien riisi ja maissi, tuhoutuneen, maa on myös vaarassa kokea vakavan elintarvikepulan. Nyt odotetaan yli 30 miljardin dollarin kokonaistaloudellisia vahinkoja, mikä on kolminkertainen hallitus ennusteen mukaan.

Sekä Pakistanin hallitus että YK:n pääsihteeri Antonio Guterres ovat katsoneet, että äärimmäisten sääolosuhteiden paheneminen, joka johti 'steroidien monsuuniin', johtuu maailmanlaajuisesta ilmastonmuutoksesta.

IRC:n mukaan Jolie 'näkee omakohtaisesti, kuinka Pakistanin kaltaiset maat kärsivät suurimmasta rangaistuksesta kriisistä, jota he eivät aiheuttaneet'.

'IRC uskoo, että hänen vierailunsa valaisee tätä asiaa ja innostaa kansainvälistä yhteisöä toimimaan ja tarjoamaan kiireellistä tukea maille, jotka kärsivät ilmastokatastrofin rasituksen', se jatkoi.

IRC:n mukaan Jolie on vieraillut maassa jo vuosina 2005 ja 2010 luonnonkatastrofien jälkeen.

Aiheeseen liittyvä artikkeli:

  1. Teini Shiloh Jolie Pitt käyttää mustia shortseja äiti Angelinan ja sisarusten kanssa: kuvia
  2. Bob Ryanin sairaus: Kaikki mitä tulee tietää amerikkalaisesta urheilukirjoittajasta!