Andy Warholin suhteet: Amerikkalaisen visuaalisen taiteilijan pitkäaikaiset romanttiset kumppanit paljastettiin!

Treffit

WPR

Pop-taiteen pioneeri Andy Warhol oli merkittävä toimija amerikkalaisessa taidemaailmassa maalarina, elokuvantekijänä ja tuottajana. Hänen monitieteinen työnsä kattaa maalauksen, silkkipainon, valokuvauksen, elokuvan ja kuvanveiston, jotka kaikki tutkivat luovan ilmaisun, kaupallisuuden ja julkkiskulttuurin vuorovaikutusta 1960-luvun kukoistusaikoina.

Campbell's Soup Cans (1962) ja Marilyn Diptych (1962) ovat kaksi esimerkkiä hänen silkkipainomaalauksistaan, kun taas kokeelliset elokuvat Empire (1964) ja Chelsea Girls (1966) sekä multimediatapahtumat, jotka tunnetaan nimellä Exploding Plastic Inevitable (1966), ovat esimerkkejä. hänen tunnetuimpia teoksiaan (1966–67).

Suhteet Andy Warholin poikaystäviin

Johnson Jed

Andy Warholin suhteet

Andyn pitkäaikainen kumppani oli sisustussuunnittelija Jed Johnson, jonka hän tapasi, kun Jed kantoi sähkettä Andyn kotiin.

Keväällä 1968, kun Jed oli 19-vuotias, hän muutti New Yorkiin. Hän näytti siltä kuin hän olisi juuri saapunut Sacramentosta, Kaliforniasta, ja hän yritti edelleen sopeutua elämään suuressa kaupungissa. Andyn ja hänen välillä oli 30 vuoden ikäero.

Ajan kuluessa Jed alkoi auttaa Andya erilaisissa kotitöissä. Edistääkseen koulutustaan ​​hän opetteli itsekseen elokuvan editointia. Lopulta tämä johtaisi siihen, että Jed liittyisi Andyn seuraan elokuvateollisuudessa.

Wannabe-näytelmäkirjailija Valerie Solanas ampui Andyn kesäkuussa 1968, ja Jed muutti auttamaan sairaanhoitajana häntä terveeksi tapahtuman jälkeen.

He pysyivät yhdessä 12 vuotta, koska, kuten Jedin kaksoisveli Jay Johnson sanoo eräässä jaksossa, 'he olivat aidosti rakastuneita.' Tuotuaan kotiin kaksi uutta koirakaveria Jed ryhtyi sisustamaan taloa valmistautuen hänen omaksi sisustustoimistokseen. Andy ja Jay eivät koskaan tulleet keskenään toimeen, koska hänellä oli tapana juhlia. Heidän eronsa saatiin päätökseen joulukuussa 1980.

Lue lisää: Lola Consuelos Deittailuhistoria: Katso kaikki hänen aikaisemmat suhteensa!

Jon Gould

Andy Warholin suhteet

26-vuotias Paramountin johtaja nimeltä Jon Gould, joka on myös kaksois, oli Andyn seuraava merkittävä toinen Jedin jälkeen. Jonin pituuden, vaaleiden hiusten ja lihaksikkaan rakenteen yhdistelmä sai hänestä näyttämään siltä kuin hän olisi voinut olla korkeakoulun pelinrakentaja.

Kerran Andy Warholin päiväkirjoissa Andy oli iloinen siitä, että Jon antoi hänelle turvallisuuden tunteen. Andy sanoi kerran, että hänen aikansa Jonin kanssa oli kuin oikea treffi. Tiedän, että hän voi suojella minua, koska hän on iso ja vahva.

Andyn henkilökohtainen terveyspelko oli tuonut hänet lähemmäksi Jediä hänen edellisessä suhteessaan, mutta valitettavasti Jonin heikkenevä terveys teki lopun heidän terveydentilalleen. Helmikuussa 1984 Jon joutui sairaalaan keuhkokuumeeksi, mutta se oli itse asiassa merkki aidsista. Andy viipyi Jonin rinnalla koko kuukauden huolimatta hänen äärimmäisestä vastenmielisyydestään sairaaloita kohtaan.

Andyn taideteokseen tällä hetkellä vaikuttivat voimakkaasti Andyn tapahtumat LGBT-yhteisö ja erityisesti Jonille. Hän alkoi tehdä maalauksia Da Vincin pohjalta 'Viimeinen ehtoollinen,' sisältää teemoja, kuten AIDS-epidemia ja jopa Jon itse.

Suureksi tappiokseen Jon ei koskaan päässyt katsomaan näitä taideteoksia. AIDSiin liittyvien vaikeuksien seurauksena hän muutti Los Angelesiin, missä hän kuoli syyskuussa 1986. Hieman yli vuosi sappirakon poistamisen jälkeen Andy kuoli sydämen rytmihäiriöön. Hän todennäköisesti seurusteli Jonin kanssa vain kerran, mutta jotkut pitävät häntä hänen suurimmana rakkautensa.

Lue lisää: Cliff Richardin suhteet: kaikki mitä sinun tarvitsee tietää

Andy Warhol Diaries, joka on saatavilla Netflixissä, on herättänyt huomattavaa kiinnostusta

Ryan Murphy , omalla tavallaan todellinen legenda, on vastuussa kuusiosaisen Netflix-minisarjan ideasta. Näytä ihailijoille Warholin puoli, jota he eivät ehkä vielä tiedä, hän sanoi.

Sarjassa käytetään keinotekoisesti älykästä esitystä Warholin omasta äänestä kertojana käyttäen hänen sanojaan samannimisestä kirjasta, joka julkaistiin vuonna 1989. Tällaisen viittauksen sisällyttäminen vahvistaa taiteilijan uskottavuutta.

Sarja sisältää haastatteluja Warholin elämän merkittävien henkilöiden kanssa, jotka pohtivat hänen perintöään. Blondien Debbie Harry, ohjaaja John Waters ja taidekauppias Larry Gagosian ovat vain muutamia haastateltavista ihmisistä. Oivaltava ja epätavallinen välähdys Warholin henkilökohtaiseen elämään.

T o Saat lisätietoja viimeisimmistä päivityksistä. Voit vierailla verkkosivustollamme: WPR