Al Franken -kiista: Tarkista tästä Miksi Al Frankenin eroaminen on niin kiistanalaista?

Kiistaa

WPR

Al Franken, koomikko ja entinen demokraattisenaattori Minnesotassa, joka erosi syytöksien vuoksi seksuaalisesta väärinkäytöksestä, on ilmoittanut, että ajatus senaatin ehdokkuudesta on 'houkutteleva'.

Reportteri Jonathan Capehart Washington Post kysyi äskettäin Frankeniltä, ​​aikooko hän enää koskaan asettua ehdolle.

Franken sanoi: 'En tiedä. ”Epäilemättä arvostin aikaa senaatissa. Rakastin työtäni. Sain paljon valmiiksi. En usko, että olisin voinut tehdä siellä mitään, mitä en olisi voinut tehdä täällä. Siksi olisi houkuttelevaa yrittää tehdä se uudelleen.'

Franken vastasi: 'Ehkä. En ole edes 70.' Franken jatkoi huomauttamalla, että 88-vuotias republikaanisenaattori Iowasta Chuck Grassley on myös valittavissa uudelleen. 'No, sinulla on kaikki aika maailmassa', Capeheart vastasi. Franken vastasi nauraen: 'Kyllä.

Katso tämä postaus Instagramissa

Jimmy Kimmel Liven (@jimmykimmellive) jakama viesti

Entinen Yhdysvaltain demokraattinen senaattori Minnesotassa Al Franken, entinen 'Saturday Night Live' -sarjakuva, on ilmoittanut pitävänsä ajatusta senaatin vaaleissa 'houkuttelevana'. Marraskuun 4. päivänä 2008 Crowne Plaza -hotellissa St. Paulissa, Minnesotassa, voit nähdä Frankenin puhuvan kuvassa yleisölle.

Occupy Democrats, ruohonjuuritason poliittinen ryhmä, jolla on yli 251 400 Twitter-seuraajaa, vastasi Frankenin huomautukseen pyytämällä kannattajiaan julkaisemaan viestinsä uudelleen, jos he kannattavat Frankenin asettumista uudelleen virkaan.

Aiheeseen liittyvä: Liz Cheneyn kiista: Miksi republikaanipuolue päätti potkaista hänet pois puolueestaan?

Yli 3 300 ihmistä oli uudelleentwiittannut organisaation artikkelin noin tunnin kuluttua. Artikkelin 206 kommentoijaa ilmaisivat vaihtoehtoisesti jännitystä ja paheksuntaa Frankenin mahdollisesta paluusta politiikkaan.

Twitter-käyttäjän mukaan jokainen video, jonka näin hänestä pitämässä tätä asemaa, osoitti hänen olevan huolellinen, järjestäytynyt ja erittäin terävä. @MichaelStreiter . Hänen ei olisi koskaan pitänyt lähteä, ja hänen takaisin saaminen olisi erittäin hyödyllistä kaikille demokraateille.

Jokainen video, jonka näin hänestä hänen ollessaan tuossa istuimessa, osoitti hänen olevan huolellinen, järjestäytynyt ja poikkeuksellisen älykäs. Hänen ei olisi koskaan pitänyt lähteä, ja hänen takaisin saaminen olisi erittäin edullista kaikille demokraateille.

al Franken kiista

@TIFFLS, eri Twitter-käyttäjä, kirjoitti: 'Olen epävarma. Hänen ei mielestäni olisi pitänyt erota. Mutta kun hän teki niin, menetin huomattavasti kunnioitukseni ja luottamukseni häntä kohtaan, enkä ole varma, haluanko hänet takaisin.'

Kun kahdeksan naista syytti Frankenia seksuaalisesta väärinkäytöksestä, senaattori ilmoitti eroavansa senaatista 2. tammikuuta 2018. Kun naiset alkoivat syyttää muita tunnettuja miehiä seksuaalisesta häirinnästä, mukaan lukien elokuvatuottaja Harvey Weinstein, koomikko Louis C.K., TV-toimittaja Matt Lauer ja hip-hop-tuottaja Russell Simmons erosivat pian sen jälkeen, kun #MeToo-liike alkoi.

Kuva Frankenista vuonna 2006 nukkuessaan armeijan väsymyksessä ja luodinkestävässä liivissä latasi nettiin konservatiivinen talk-radion isäntä Leeann Tweeden, joka esitti ensimmäisen syytöksen Frankenia vastaan.

Hän ja Franken esiintyivät yhdessä kahden viikon ajan United Services Organization (USO) tuotanto sotilashenkilöstölle tuolloin. Harjoittaessaan yhtä heidän luonnoksistaan, hän sanoi, että Franken suuteli häntä sopimattomasti kielelle.

Tweeden, Trumpin kannattaja, joka kannatti 'syntymä'-teoriaa, jossa entinen presidentti Barack Obama julkisti syntymätodistuksensa, kertoi uutisen oikeistolaiselle konservatiiviselle radioasemalle pohtiessaan, pyytääkö Fox Newsia auttamaan häntä tässä. niin.

Franken kirjoitti Tweedenille anteeksipyynnön: 'Ei ole oikeutettua, ja ymmärrän, kuinka tuo kuva voi saada sinut tuntemaan olosi loukattuksi. Sillä ei ole väliä, kuinka muistan tuon harjoituksen; tärkeintä on, miten se vaikutti minuun. Olen pahoillani, jos toimintani sai sinut tuntemaan olosi loukatuksi.'

Tweeden myönsi pahoittelunsa ja selvensi, ettei hän vaatinut hänen eroaan. Kuitenkin seitsemän muuta naista – joista kolme päätti pysyä nimettömänä – ilmaantui pian sen jälkeen, syyttäen Frankenia luvattomasta hapuilusta ja yrittämisestä suudella heitä.

Senaattori Kirsten Gillibrand New Yorkin edustaja oli yksi ensimmäisistä 32 demokraattisen senaattorista, jotka vaativat Al Frankenin eroa.

Gillibrand sanoi, että 'kahdeksan naista syytti senaattori Frankenia uskottavasti haparoinnista ja väkivaltaisesta suudelmasta'. 'Ne kaikki vahvistettiin reaaliajassa. Kahdessa heistä hän oli tuolloin senaattori. Lainsäädäntötyöntekijä oli viimeinen, joka paljastui.'

PolitiFact väittää, ettei jokaista valitusta tuettu.

Gillibrandia moitittiin kutsumisesta Frankenin Ricki Seidman, demokraattisen viestinnän asiantuntija, joka auttoi Anita Hilliä tuomaan esiin seksuaalista häirintäsyytöksiä Clarence Thomasin korkeimman oikeuden vahvistuskuulemissa, erosi.

al Franken kiista

Seidman lisäsi: 'Järjestämällä kehotusta senaattori Frankenille, joka on ollut naisten mestari, eroamaan tähän mennessä julkisuuteen tulleiden hatareiden kertomusten perusteella, halvennat kokemustani seksuaalisen väkivallan uhrina.'

'Minusta on vastenmielistä ja loukkaavaa naisia ​​kohtaan, että yhdistätte senaattori Frankenin republikaanien kaltaisiin Donald Trump ja Roy Moore', sanoi Franken. 'Tiedän huomattavasti huonompaa käytöstä senaatissa ja PALJON huonompaa republikaanien, kuten Donald Trumpin ja Roy Mooren, keskuudessa.'

The New Yorkerin toimittajan Jane Mayerin mukaan yhdeksän nykyistä ja entistä senaattoria, jotka vaativat hänen eroaan, on sittemmin myöntänyt toimintansa sopimattomaksi.

Aiheeseen liittyvä: Patrick Reedin kiista: Hän jättää huomioimatta viljelijän voittoa vuotta myöhemmin ympäröivän kritiikin!

Suurin osa Mayerin korostamista senaattoreista katsoi, että senaatin eettisen komitean olisi pitänyt tutkia Frankeniin kohdistuvat syytökset tai ainakin riippumattoman tutkintaelimen olisi pitänyt tutkia niitä perusteellisemmin.

Senaatin demokraattisen enemmistön johtaja Chuck Schumer väitetysti varoitti Frankenia siitä, että jos hän ei eroa, hänet tuomitaan ja hän menettäisi komiteatehtävänsä.

Hän jatkoi, että Schumer ja hänen demokraattipuolueen kollegansa kielsivät häneltä oikeuden oikeudenmukaiseen oikeudenkäyntiin ja että suuret tiedotusvälineet eivät vahvistaneet hänen syyttäjiensä väitteitä ennen niiden julkaisemista.

Schumer sanoi lausunnossaan The New Yorkerille: 'Senaatin ja kansakunnan vuoksi Al Frankenin päätös erota oli oikea. Vaikka se oli olosuhteet huomioon ottaen väistämätöntä, olen pahoillani, että menetin hänet kollegana.'

Saat lisätietoja viimeisimmistä päivityksistä vierailemalla verkkosivustollamme: WPR