Akatemia hylkäsi Bulgarian ehdotuksen kansainväliseen Oscariin, 'Äiti'!

Viihde

WPR

Academy of Motion Picture Arts and Sciences on päättänyt, että äiti, Bulgarian tämän vuoden kansainvälinen elokuva-Oscar, ei ole kelvollinen. Tällä viikolla elokuvan ohjaaja Zornitsa Sophia julkisti päätöksen sosiaalisessa mediassa.

Akatemia kieltäytyi äidistä, koska Deadlinen kanssa puhuneiden lähteiden mukaan yli puolet puhutusta keskustelusta oli englanniksi.

Äidin tuottaja otti Akatemiaan yhteyttä pyytääkseen selvennystä kelpoisuusvaatimukseen, jonka mukaan 'alkuperäisen dialogiraidan ja valmiin kuvan tallennuksen tulee olla pääosin (yli 50 %) jollain muulla kielellä tai kielillä kuin englanniksi. ,' mukaan Zornitsa Sofia , jonka vuoden 2004 elokuva Mila From Mars oli Bulgarian Oscar-palkinto tuona vuonna.

Hänen tiiminsä kaksi jäsentä mittasivat sekuntikellojen avulla itsenäisesti dialogiraitojen pituutta kuultuaan Akatemialta, että kelpoisuus vahvistetaan englanninkielisen ja muun kuin englanninkielisen dialogin pituuden ajoituksella.

Academy hylkäsi Bulgarian kansainvälisen Oscar-ehdotuksen

Elokuvan ei-englanninkielinen (bulgarialainen, swahili ja maasai) dialogi on yhden heistä mukaan 30 sekuntia pidempi kuin englanninkielinen dialogi; toisen mukaan ero on 1 minuutti, 35 sekuntia ei-englanninkielisten hyväksi.

Joukkue toimitti Äiti Oscarille aiemmin tässä kuussa, koska he olivat varmoja, että elokuva täytti Academyn asettamat kriteerit.

Aiheeseen liittyvät artikkelit:

Äiti vastusti elokuvia, kuten SpeculatorsS (ohjaaja Georgi Kostov), ​​Escape (Viktor Bojinov), Koneen sydämessä (Martin Makariev), Lievästi sanottuna (Anri Kulev, animaatioelokuva), Petya of My Petya (kirjoittaja Alexander Kossev), Fishbone (Dragomir Sholev), Shakespeare katukoirana (Valeri Yordanov) ja Phi 1,618 kansakunnan ehdokkuudesta (ohjaaja Theodore Ushev).

Bulgarian valintakomitealla, jonka puheenjohtajana toimii Oscar-ehdokkuuden saanut Borat-näyttelijä Maria Bakalova, on lokakuun 3. päivään asti aikaa esittää eri elokuva harkittavaksi.

Tämä ei ole ensimmäinen kerta, kun Akatemia on hylännyt kansainvälisen elokuva-Oscar-ehdotuksen englanninkielisen dialoginsa vuoksi. Kanadalainen Deepa Mehta's Funny Boy hylättiin kaksi vuotta aiemmin samasta syystä.

Academy hylkäsi Bulgarian kansainvälisen Oscar-ehdotuksen

Uutiset osoittavat, että Bulgarian valintamenettelyssä oli kiistaa toista vuotta peräkkäin. Viime vuonna päätös esittää siirtolaistrilleri Pelko sai osakseen kritiikkiä, mukaan lukien väitteet vilpillisestä äänestämisestä ja 'instituutioiden rasismista, naisvihasta ja kieltämisestä'.

Bojinov veti pois Pako-elokuvansa käsittelystä tällä kertaa väittäen yhden komitean jäsenen eturistiriidan. Sen jälkeen kyseinen jäsen vaihtui, mutta Bojinov ei lähettänyt videotaan uudelleen.

Äiti sai inspiraationsa todellisista tapahtumista, ja sen ovat kirjoittaneet Zornitsa Sophia (oikea nimi Zornitsa Popgancheva) ja Miglena Dimova.

Päähenkilö (Leon Lucev) on teatteriohjaaja Elena (Daria Simeonova), joka yrittää tulla raskaaksi miehensä Leonin kanssa. Kun Elena tulee odottamatta vaihdevuodet 32-vuotiaana, hänen suunnitelmansa perheen synnyttämisestä epäonnistuvat.

Academy hylkäsi Bulgarian kansainvälisen Oscar-ehdotuksen

Sitten hän keskittää huomionsa elämää muuttavaan teatteriohjelmaan orvoille Bulgariassa ja saa kutsun laajentaa ohjelmaa Keniaan.

Bulgarian Cinemania 2022 -elokuvan kansainvälinen yhteistuotanto debytoi marraskuussa.

12. maaliskuuta 2023 järjestetään 95. Oscar-gaala. Ennen ehdokkaiden julkistamista 24. tammikuuta International Featuren ja muutamien muiden kategorioiden ehdotetut listat julkistetaan 21. joulukuuta.

Tässä on uusin lista International Feature -kilpailuun osallistuneista elokuvista.

Vuoden 2023 Oscarin kansainväliset elokuvaehdotukset

Maa Elokuva Johtaja
ArmeniaAuroran auringonnousuInna Sahakyan
ItävaltaKorsettiMarie Kreutzer
BelgiakiinniLukas Dhont
boliviaMainAlejandro Loayza Grisi
BrasiliaSuunnitelma 75Chie Hayakawa
KanadaIkuinen kevätJason Loftus
EcuadorNäkemätönJavier Andrade
SaksaLänsirintamalla kaikki on hiljaistaEdward Berger
IslantiKauniita olentojaArnar Guðmundsson
IntiaViimeinen elokuvaesitysNalinilla
IrlantiHiljainen tyttöColm Barrett
IsraelSabaya elokuvaOrit Fouks Rotem
JapaniSuunnitelma 75Chie Hayakawa
PanamaSyntymäpäiväsankariArthur Montenegro
PuolaEOJerzy Skolimowski
Etelä-KoreaPäätös lähteäPark Chan-wook
SveitsiPala taivastaMichael Koch
TaiwanVitun AsuraLou Yi-an
TunisiaViikunapuiden allaErige Sehiri
UruguayTyönantaja ja TyöntekijäManolo Nieto