Adidas-kiista: miten urheiluliivit mainokset vaikuttavat Adidaksen myyntiin!

Kiistaa

WPR

Advertising Standards Authority (ASA) on kieltänyt Adidaksen mainokset, jotka mainostavat sen monipuolista urheiluliivevalikoimaansa 'selkeän alastomuuden' perusteella.

Päätös koskee kahta mainosjulistetta ja yhtä twiittiä, jotka olivat nähtävillä tämän vuoden helmikuussa. Twiitissä ja yhdessä julisteissa on kuvagalleria paljaista rinnoista eri kokoisina, muotoisina ja ihonvärisinä. Samanlaisia ​​valokuvia käytettiin toisessa julisteessa, mutta pikselit peittivät nännit.

Adidaksen mukaan mainokset on luotu korostamaan sitä tosiasiaa, että urheiluliivejä on enemmän tyylejä ja kokoja ja ne ovat välttämättömiä kaikenkokoisille ja -muotoisille naisille.

Adidas vastaa kieltoon Marketing Weekille antamallaan lausunnolla: ”Siksi olemme suunnitelleet koko tuotevalikoimamme uudelleen, jotta voimme tarjota enemmän kehoja ja harjoituksia kuin koskaan ennen.

'Näyttelyn luova esitys luotiin osoittamaan tarkasti, kuinka monipuoliset rinnat ovat, esitellen lukuisia muotoja ja kokoja, jotka korostavat, miksi räätälöity tuki on elintärkeää', sanoi teoksen luoja.

Mainokset herättivät kuitenkin paljon keskustelua. Kun lisätviiteissä ja tarinoissa kyseenalaisti, oliko yritys harjoittanut seksismiä ja objektiivisuutta, ASA sai 24 valitusta.

Miten Adidas suhtautui paljaita rintoja koskevaan valokuvakiistaan?

ASA-valituksissa oli kaksi pääaihetta. Mainonta oli aluksi naisten objektivointia. Nämä kantelijat sanoivat, että mainoksen alastomuus oli aiheetonta ja että se alensi naiset pelkiksi ruumiinosiksi.

Adidas vastasi ASA:lle, että sen tarkoituksena ei ollut objektivoida vastauksena näihin syytöksiin. Nimettömyyden säilyttämiseksi yritys ilmoitti päättäneensä rajata mallien kasvot pois kuvista. Siinä kerrottiin, että kuvissa olevat naiset antoivat täydellisen luvan kuvien julkaisemiseen.

Adidas väitti, että sen virasto oli esitellyt mainokset lyhyesti Mainoskäytännön komitea ’s (CAP) Copy Advice -tiimi, joka oli ilmaissut mielipiteensä, ettei mainos ollut seksuaalista eikä naisiin kohdistuvaa.

Lapsille aiheutunutta vahinkoa koskevat huolenaiheet olivat kantelijoiden toinen kiistakohta. Julisteiden osalta kantelijat väittivät, että nuoret näkivät todennäköisesti nämä alastomuutta sisältävät mainokset.

Lue lisää: Taika Waititi -kiista: Hän ei ole syyllinen noihin seksikkäisiin smooch-kuviin!

Adidas väitti, että riskistä, että kohdistamattomat mainokset sisältävät alastomuutta, keskusteltiin heidän kanssaan, kun mainokset lähetettiin CAP:lle. Tämän seurauksena pyrittiin varmistamaan, että julistemainoksia ei laitettu lähelle kirkkoja tai kouluja.

Adidas-kiista

Yritys väitti myös, että koska mainosten tarkoituksena oli korostaa vartalon muotojen monimuotoisuutta sen sijaan, että ne olisivat seksualisoituja, niissä kuvattu alastomuus ei ollut haitallista lapsille.

ASA on kuitenkin hyväksynyt molemmat syytökset. Vaikka se yhtyi CAP:n Adidasille antamaan mielipiteeseen, jonka mukaan se 'ei katsonut, että tapa, jolla naiset kuvattiin seksuaalisesti avoimeksi tai objektiisivat [heitä]', se lisäsi, että mainoksissa olevia kuvia tullaan todennäköisesti pitämään selkeinä. alastomuus. ASA huomautti, että mainoksessa painotetaan enemmän rintoja kuin urheiluliivejä.

Vaikka ASA ei ollut objektiivista, se sanoi, että nämä mainokset vaativat 'huolellista kohdistamista loukkausten estämiseksi'. Kaksi mainoksista oli kuitenkin suuria julisteita, joita kuka tahansa, mukaan lukien lapset, todennäköisesti katsoi. ASA katsoi, että valokuvia ei voida hyväksyä käytettäväksi tämäntyyppisissä kohdistamattomissa mainoksissa.

Katso tämä postaus Instagramissa

Adidas (@adidas) jakama viesti

ASA kielsi myös Twitter-mainokset, vaikka nuoret näkivät sen harvemmin. Se väitti, että mainoksen kuvat eivät olleet luonteeltaan Adidaksen tyypillistä Twitter-syötettä, joten ne todennäköisesti herättivät loukkaamista.

Lue lisää: Addison Rae -kiista: Jimmy Fallon puolustaa Addison Raen Tik Tok -tanssin luojia

Adidas ASA on ohjeistanut, että yhtäkään kolmesta mainoksesta ei saa näyttää uudelleen. Brändiä on myös ohjeistettu varmistamaan, että tulevat mainokset kohdistetaan herkästi eivätkä loukkaa ketään.

Adidas jatkaa tällä välin 'ylpeänä' mainosten tukemista.

Yhtiö huomauttaa, että ASA-tuomiolla oli vähemmän tekemistä itse mainoksen ja sen viestin kanssa kuin sen kohdistamattoman käytön kanssa.

Miten tämä mainos vaikuttaa Adidaksen myyntiin?

Vaikka en tiedä miten rintaliivit myyvät, 'saada ihmiset puhumaan' -lähestymistapa on tehokas. Adidaksen desexualisoiva rintojen mainos on saanut ristiriitaisia ​​arvosteluja. Jotkut ihmiset ovat ylistäneet sitä, kun taas toiset ovat arvostelleet sitä hyväksikäyttönä.

Adidas-kiista

Kalifornian yliopiston Irvinen sosiologian apulaisprofessori kertoi Washington Post -lehdelle, että 'he yrittävät nyt myydä meille objektiivisuutta ikään kuin se olisi vapautta'.

Lue lisää: Delia Owens -kiista: Mitä sinun on tiedettävä keskustelusta 'Missä Crawdads laulaa'

Entinen markkinoinnin asiantuntija minussa on päättänyt, että mainos on itse asiassa melko loistava pitkän pohdinnan jälkeen (olen ajatellut rintoja koko viikonlopun).

Naisten nännejä rajoitetaan Instagramissa, koska toisin kuin miesten rinnat, naisten rinnat seksualisoidaan edelleen järjettömästi. Vaikka Adidaksen mainos herättää huomiota, kannatan kaikkea, mikä normalisoi nännejä.