Abortti pelasti Laura Preponin elämän, kun hän löi Roe V. Waden kaatuman

Julkkis

WPR

Laura Prepon sanoo pelastaneensa henkensä 'tuhoittavassa' abortissa, jota hän ei ehkä enää saa tehdä sen jälkeen, kun korkein oikeus kumosi Roe v. Waden.

'Yksi elämäni synkimmistä päivistä oli, kun keskeytin raskauden toisella raskauskolmanneksella', 42-vuotias Orange Is the New Black -näyttelijä selitti kuvan, jossa hän seisoo sateenkaaren alla. Hän kirjoitti tämän muutaman päivän kuluttua konservatiivisen korkeimman oikeuden enemmistön päätöksestä kumota Roe v. Wade.

Useat syyt johtivat siihen, että Laura keskeytti raskauden

Korkeimman oikeuden päätöksen jälkeen kumota Roe v. Wade, monet julkkikset ovat puhuneet omista aborttikokemuksistaan ​​ja ilmaisseet tyrmistyksensä. Laura Preponin aborttitarina oli yksi Twitterissä ja Instagramissa eilen jaetuista tarinoista. Kuten kävi ilmi, sekä raskaus että henkeni olivat vaarassa ja tulevaisuuteni oli vaarassa', hän sanoi. Kun tein päätökseni, minulla oli vaihtoehto.'

Abortti pelasti Laura Preponin elämän, kun hän löi Roe V. Wade -kuorman

On monia eri syitä, miksi joku päättäisi tehdä abortin, ja senaattori ilmaisi myötätuntonsa niitä kohtaan, jotka punnitsevat vaihtoehtojaan. Lopuksi hän ilmaisi toivovansa, että amerikkalaiset 'voittavat tämän vaikean hetken ja saavat takaisin kehonsa hallinnan'.

Vuonna 2020 kirjassaan You & I As Mothers hän kertoo aborttitarinansa

Vuonna 2020 ilmestyvässä kirjassaan You & I As Mothers hän käsittelee omaa kokemustaan ​​abortista. Ennen toisen lapsensa, pojan, syntymää vuonna 2018 hän kirjoittaa muistelmissaan tytön syntymästä. 16 viikkoa kestäneen ultraäänitutkimuksen aikana havaittiin, että hänen vauvansa kystisen hygrooman syynä oli väärin muodostunut imusuonijärjestelmä.

Abortti pelasti Laura Preponin elämän, kun hän löi Roe V. Wade -kuorman

Hänen raskautensa jouduttiin keskeyttämään sen aiheuttamien komplikaatioiden vuoksi. 'Tunsin itseni epäonnistuneeksi, kun pääsin toiselle raskauskolmannekselle ja sain sitten tämän kauhean uutisen.' 'Näytti siltä, ​​että kehoni oli epäonnistunut ja epäonnistunut synnyttämään toista lasta', hän pohtii. Hän odottaa poikavauvaa alkuvuodesta 2020.

Korkeimman oikeuden päätös Roe v. Wade oli monumentaalinen.

Päätös Roe v. Wade, joka vahvisti naisten oikeuden aborttiin Yhdysvalloissa, kumosi korkeimman oikeuden äänin 5-4.

Hovioikeus on kumonnut Roen, joka laillisti abortit kahden ensimmäisen raskauskolmanneksen aikana. Jotkut osavaltiot saattavat pystyä hyväksymään omat aborttisäännöt rikkomatta korkeimman oikeuden päätöstä asiassa Roe v Wade.

Abortti pelasti Laura Preponin elämän, kun hän löi Roe V. Wade -kuorman

Lähes puolet osavaltioista odotetaan lakkauttavan abortin tai rajoittavan sitä ankarasti vastauksena korkeimman oikeuden tuomioon Mississippin uudesta, erittäin rajoittavasta aborttilaista. Uudet rajoitukset voivat pakottaa kymmeniä miljoonia amerikkalaisia ​​ylittämään osavaltioiden rajoja päästäkseen lisääntymisterveydenhuoltoon.

Lähitulevaisuudessa valtiot, joilla on sallivampi aborttipolitiikka, jatkavat niin. Aborttioikeuksien puolestapuhujat kritisoivat päätöstä, kun taas käytännön vastustajat pitivät näkemästään pitkään odotettua voittoa tervetulleena.

Aiheeseen liittyvät artikkelit: