8 ruokaa, jotka saavat sinut turvottamaan

Kauneus

WPR

roskaruoka

Mikään ei saa sinua tuntemaan olosi väsyneeksi ja pahoinvoivaksi enemmän kuin oleminenpaisunut. Pidämme hyvästä rasvaisesta pikaruoka-ateriasta yhtä paljon kuin seuraava tyttö, mutta kun siihen liittyy jälkeenpäin turvotusta, sinun ei tarvitse tehdä muuta kuin pukea verkkarit jalkaan ja ottaa päiväunet. Turvotusta, joka johtuu liiallisesta syömisestä, liian nopeasta syömisestä ja liian suuresta syömisestä vaikeasti sulavaa ruokaa, voidaan estää, jos vähennät tiettyjä asioita. Alla on luettelo elintarvikkeista, jotka aiheuttavat turvotusta, jotta tiedät mitä sinun tulee välttää!

Pavut: Sellaisia ​​hiilihydraatteja ja sokereita, joita papuissa on, voidaan käsitellä vain paksusuolen kautta, mikä voi aiheuttaa kaasua ja siten turvotusta.

Keinotekoiset makeutusaineet: Riippumatta siitä, lisäätkö keinotekoista sokeria kahviin aamulla tai elätpä keinotekoisesti makeutetuilla virvoitusjuomilla ja mehuilla, sokerialkoholi saa sinut turvottamaan. Lisäksi, jos juot hiilihapotettuja sokeripitoisia juomia, tuplaat turvotustekijän. Sokeristen ruokien vähentäminen ja niiden korvaaminen luonnollisesti makeilla vaihtoehdoilla (kuten hedelmillä!) auttaa estämään turvotusta.

LISÄÄ:10 ruokaa, jotka estävät turvotusta

Maitotuotteet: Koska laktoosi ja sokeri voivat olla vaikeammin sulavia mahalaukussa, maitotuotteet voivat pysyä mahassa pidempään, jolloin tunnet turvotusta. Pidä kiinni rajoitetusta määrästä maitoa tai juustoa ja vaihda vähärasvaiseen maitoon vähentääksesi hieman.

Jalostettujen elintarvikkeiden: Kaikki käsitelty on täynnä tonnia natriumia, jotta se kestää pidempään, mutta tämä natrium saa sinut täysin turvotuksi. Kun voit, osta luonnollisia ruokia, joita ei ole prosessoitu (ja pysy poissa pakasteaterioista ja purkkikeitosta niin paljon kuin mahdollista).

Tärkkelyspitoiset ruoat: Liian monet hiilihydraatit voivat yleensä aiheuttaa turvotusta, mutta tärkkelyspitoiset hiilihydraatit ovat vielä pahempia, koska ne vaativat ylimääräistä ruoansulatusta paksusuolessa. Valkoinen pasta, leipä tai riisi on täynnä ylimääräistä tärkkelystä, joten yritä pitää sen sijaan täysjyväviljaa ja ruskeita hiilihydraatteja.

LISÄÄ:8 ruokaa, jotka pilaavat ihosi tietämättäsi

Ristikukkaiset kasvikset: Se, että ruoka on luonnollista, ei tarkoita, etteikö se turvottaisi. Vihanneksissa, kuten kukkakaalissa, parsakaalissa ja brusselissa, on samanlainen sokeri kuin papuissa, minkä vuoksi ruoansulatus tapahtuu paksusuolen kautta. Vaihda nämä kasvikset tummempiin, lehtivihanneksiin välttääksesi turvotusta.

Purukumi: Ei teknisesti ruoka, mutta kehosi luulee, että sen pitäisi sulattaa jotain pureskelukumia, koska se laukaisee ruoansulatustoiminnot. Pureskellessasi nielet myös ilmaa ilman syytä, mikä saa sinut kirjaimellisesti turvotuksi, koska täytät itsesi ilmalla.

Rasvaiset ruuat: Ylimääräisen natriumin ja vaikeammin sulavan rasvan välissä rasvaiset ruoat – kaikki paistetut tai rasvaiset – aiheuttavat vakavaa turvotusta. Niiden sulaminen kestää kauemmin kuin proteiinin, mikä aiheuttaa turvotusta.

Kuva Dwight Eschlimanin/Getty Imagesin kautta