10 julkkista, jotka elävät kroonisissa sairauksissa!

Julkkis

WPR

Slate väittää, että aiemmin kuuluisien ihmisten oli tapana salata sairautensa tai vammansa. Joka tapauksessa asiat alkoivat muuttua ajan myötä. Esimerkkejä ovat Michael J. Foxin vuoden 1998 diagnoosi ja julkinen keskustelu hänen Parkinsonin taudistaan ​​(The Washington Postin kautta).

Vuonna 2013 Angelina Jolie ilmoitti saaneensa positiivisen testin geenimutaatiolle, joka liittyy lisääntyneeseen rintasyövän riskiin. Hän valitsi ehkäisevän kaksoisrintaleikkauksen ja kirjoitti kokemuksistaan ​​The New York Timesille.

Nykyään ei ole harvinaista, että kuuluisat ihmiset keskustelevat avoimesti kamppailuistaan ​​henkisten tai fyysisten sairauksien kanssa (MedPage Todayn kautta). Jotkut ihmiset saattavat tuntea olonsa vähemmän eristettyksi, jos he lukevat tämän. Voi kuitenkin olla haastavampaa löytää tämä lohtu niille, joilla on diagnosoitu harvinaisia ​​​​sairauksia.

'Harvinaisista sairauksista kärsivillä ihmisillä on usein rajalliset selviytymisresurssit, ja he kokevat toisinaan stigmaa', lukee Journal of Applied Communication Research -lehdessä vuonna 2017 julkaistun tutkimuksen tiivistelmässä. Siksi heidän kaltaistensa kuuluisat henkilöt puhuvat paljon. harvinainen sairaus.

1. Cara Delevingne

Cara Delevingnen sairaus

Sairaudet: Psoriasis

Kävelemässä punaisella matolla vuoden 2022 Met-gaalassa, malli ja näyttelijä Cara Delevingne kiinnitti huomion psoriaasiin, ihosairauteen, jolle on tunnusomaista rapeat, punaiset täplät, jotka peittyvät hopeahiutaleilla.

Cara kertoi Glamourille: 'Olen aina puhunut psoriaasistani, joten se ei ollut uutta.' Tämä viittasi hänen päätökseensä olla piilottamatta sairauttaan. En ole kuitenkaan koskaan tuntenut oloni paljaammaksi kuin sillä hetkellä, ja ajatus siitä, että ihmiset näkivät psoriasikseni, oli pelottavaa. Se merkitsi minulle jotain, vaikka en aluksi ymmärtänyt.'

Ja sitten hän jatkoi: 'Ensimmäinen ajatus, joka tuli mieleeni, oli: 'Minun pitäisi piilottaa tämä.' Sitten muistin, että se on haitallista iholleni ja että monet ihmiset käsittelevät psoriaasia joka päivä. Se ei ole erityisen houkutteleva ominaisuus, mutta sinun pitäisi silti olla ylpeä siitä. Se on minulle tärkeä, koska se on minun, ja se saa minut ylpeäksi. Se pahensi psoriaasiani, kun olin vihainen sille.'

2. Lady Gaga

Lady Gagan sairaus

Sairaudet: Fibromyalgia

Vartalon eri puolilla oleva kipu on vain yksi fibromyalgian oire, joka voi myös ilmetä liiallisena väsymyksenä, kireänä lihaksena, aivosumuna ja kyvyttömyyteen saada unta.

Se vaikuttaa naisiin seitsemän kertaa useammin kuin miehiin, NHS:n mukaan. Lääkitys, terapia ja käyttäytymisen muutokset voivat auttaa oireisiin, mutta tällä hetkellä ei ole tunnettua parannuskeinoa.

Vuoden 2017 Netflix-dokumentti Gaga: Five Foot Two oli ensimmäinen kerta Lady Gaga keskusteli taistelustaan ​​sairauden kanssa. Hän joutui myös siirtämään esitystään Brasiliassa, kun hän joutui sairaalaan 'äärimmäisen kivun vuoksi'.

Lue lisää: Cara Delevingnen ja Selena Gomezin ystävyys kuvissa

3. Selena Gomez

Selena Gomezin sairaus

Sairaudet: Lupus

Vuonna 2015 Selene Gomez myönsi kärsivänsä lupuksesta, tulehduksellisesta tilasta, jossa kehon immuunijärjestelmä hyökkää vahingossa tervettä kudosta vastaan. Lupuksen aiheuttaman munuaisvaurion seurauksena Gomez tarvitsi elinsiirron vuonna 2017.

E:n mukaan! News, Gomez sanoi: 'Ehkä en välttämättä ollut erityisen hyvä ymmärtämään, mitä se tarkoitti, joten se kirjaimellisesti pääsi pisteeseen, jossa se oli elämä tai kuolema.'

Hän esitti puheen Lupus Research Alliancen Breaking Through -gaalassa New Yorkissa. ”Ihmeellisessä tapahtuman käänteessä eräs lähimmistä ystävistäni lahjoitti minulle munuaisen. Lisäksi minulla on tällä hetkellä hyvä olo.'

4. Selma Blair

Selma Blairin sairaus

Sairaudet: Multippeliskleroosi.

Näyttelijätär Selma paljasti diagnoosinsa aivoissa ja selkäytimessä vaikuttavasta multippeliskleroosista (MS) Instagramissa lokakuussa 2018. Hänellä oli kuitenkin ollut oireita pitkään ennen sitä.

Blair sanoi, että hän oli tuntenut olonsa 'oudoksi' vuosia, mutta laski sen puristuksiin. Hän on ryhtynyt käyttämään keppiä ja kertoo sosiaalisessa mediassa avoimesti kroonisen sairautensa ylä- ja alamäistä

Lue lisää: Kim Kardashianin nettoarvo vuonna 2022: Onko hän todella itsetehty miljardööri?

5. Kim Kardashian-West

kim kardashianin sairaus

Sairaudet: Psoriasis

Kun paljastettiin, että yksi maailman kuvatuimmista naisista kärsii psoriaasista, se herätti epäilemättä suuren yleisön kiinnostuksen ihon tilaa kohtaan.

Kim Kardashian on rauhoittunut ihonsa suhteen siitä lähtien, kun hän paljasti sen ensimmäisen kerran Keeping Up with the Kardashians -sarjan vanhassa jaksossa ja myöntää, ettei hän enää vaivaudu yrittämään peitellä sitä.

Toivon tietysti jatkuvasti parannuskeinoa, mutta sillä välin opettelen vain hyväksymään sen osana sitä, mikä olen', Kim sanoi verkkosivuillaan.

6. Gigi Hadid

Gigi Hadidin sairaus

Sairaudet: Lymfosyyttinen kilpirauhastulehdus

Krooninen lymfosyyttinen tyreoidiitti on kilpirauhasen häiriö, joka voi johtaa oireisiin, kuten henkiseen sumuisuuteen, hiusten ohenemiseen, uupumukseen ja odottamattomaan painonnousuun. Hammas on aiemmin maininnut, että hänellä on vaikeuksia lihoa sairautensa vuoksi.

'Aineenvaihduntani muuttui aivan hulluna tänä vuonna', hän sanoi Ellelle samana vuonna. 'Hashimoto on sairaus, josta kärsin. Se on kilpirauhassairaus, ja olen käyttänyt siihen lääkettä kaksi vuotta, joten en halunnut olla liian laiha VS-näyttelyyn.

7. Winnie Harlow, kanadalainen malli

Winnie Harlowin sairaus

Sairaudet: Vitiligo

Cleveland Clinicin mukaan vitiligo on erittäin epätavallinen tila, joka johtaa ihon pigmentin häviämiseen. Se kehittyy vähitellen ja voi pysähtyä vain muutaman pienen ihon menetyksen jälkeen. New York Times kuitenkin raportoi, että tila pahenee usein ja voi olla erittäin järkyttävä siitä kärsiville ihmisille.

Michael Jackson oli ainoa tunnettu julkkis, jolla oli vitiligo, kunnes hänen ruumiinavaus vahvisti sen (Autopsy Filesin kautta). Jackson suurimmaksi osaksi piilotti sairautensa kaikilta.

Kun hän keskusteli asiasta julkisesti, se oli yleensä vastaus huhuihin, että hän oli käyttänyt valkaisuainetta ihonsa vaalentamiseksi. Kuitenkin nyt kanadalainen malli Winnie Harlow on suorapuheinen puolestapuhuja niille, joilla on vitiligo.

Vain kahden viime vuoden aikana Harlow on koristanut Voguen kantta kahdesti huolimatta siitä, että hänen iho-ongelmansa on molemmissa esiintymisissä edessä ja keskellä.

'Minulla on vitiligo, ja olen ylpeä siitä, mutta en aio olla sairauden tiedottaja vain siksi, että haluat minun olevan, tai koska minulla on iho-ongelma', hän kertoi Fashion Week Dailylle myöhään. 2020. Ei ollenkaan realistista.

Sen takia se ei ole helppoa. Kyse ei ole siitä, että häpeäisin ihoongelmaani ja haluaisin pitää sen salassa. Minulla on suuri ilo keskustella aiheesta. Se ei kuitenkaan ole ainoa erottuva piirre, joka minulla on.'

Lue lisää: Maailman rikkaimmat painijat: kaikkien aikojen lista 10 rikkaimmasta ammattipainijasta

8. Howie Mandel

Howie Mandelin sairaus

Sairaudet: OCD (obsessiiv-kompulsiivinen häiriö)

Olet luultavasti kuullut OCD:stä (obsessiiv-kompulsiivinen häiriö), mutta se on itse asiassa melko harvinaista. Psykologian apulaisprofessori Barnard Collegessa Michael G. Wheaton kirjoitti artikkelin, jossa selitettiin, että monilla ihmisillä on 'subkliinisiä' tai 'kynnyksen alapuolella olevia' OCD-oireita.

Kansallisen mielenterveysinstituutin mukaan OCD:tä kuvataan 'pitkittyneeksi häiriöksi, jossa henkilöllä on hallitsemattomia, toistuvia ajatuksia (pakkomielle) ja/tai käyttäytymismalleja (pakko-oireita), jotka hän tuntee halua toistaa yhä uudelleen ja uudelleen. ”

Healthlinen mukaan niissä äärimmäisen harvoissa olosuhteissa, joissa se näkyy vakavassa muodossa, kuten se teki ja tekee koomikon kanssa Howie Mandel , se voi olla varsin työkyvytöntä.

Mandel kärsii myös tarkkaavaisuus- ja yliaktiivisuushäiriöstä (ADHD), joka voi vaikeuttaa hänen keskittymistä ja hänen on vaikea toimia impulsiivisesti. ADDitude Magazine -lehden haastattelun mukaan Mandel sanoi olevansa 'tuhoutunut' tunnustettuaan 'impulsiivisesti' elinikäisen kamppailunsa OCD:n kanssa keskusteluohjelmassa.

Sittemmin hän on ymmärtänyt, että muut, jotka käyvät läpi samoja vaikeuksia, ovat auttaneet hänen loppiaansa. Lehdelle kirjoittaessaan hän kehotti lukijoita muistamaan, että he olivat osa suurempaa yhteisöä, joka kohtaa samanlaisia ​​haasteita.

9. Gabrielle Union

Gabrielle Unionin sairaus

Sairaudet: Adenomyoosi

Union on ollut erittäin avoin kamppailustaan ​​adenomyoosia vastaan, kroonista sairautta, joka aiheuttaa kohdun limakalvon kudoksen laajentumisen kohdun seinämään ja joka liittyy hedelmällisyysongelmiin.

10. Gaten Matarazzo, 'Stranger Things'

Street Matarazzon sairaus

Sairaudet: Cleidokraniaalinen dysplasia (CCD)

Gaten Matarazzo , Stranger Thingsin tähti, syntyi cleidokraniaalisella dysplasialla (CCD), 'harvinaisella geneettisellä sairaudella, joka heikentää hampaiden ja luiden kasvua', kuten NBC News raportoi ja Matarazzo vahvisti, joka keskustelee tilastaan ​​avoimesti Instagramissa.

Johns Hopkins Medicinen mukaan CCD:n aiheuttaa mutaatio RUNX2-geenissä, jolla on tärkeä rooli terveiden luiden ja ruston kehittymisessä.

Matarazzo kertoi Peoplelle vuonna 2016, että hänellä oli spontaani mutaatio, joka aiheutti hänen CCD:n, mutta suurin osa CCD-tapauksista esiintyy perheissä. Hänen tuolloin löydetty julkkis antoi hänelle mahdollisuuden puhua tilastaan ​​julkisesti ensimmäistä kertaa.

Hän jatkoi: 'Sinulla on yksi miljoonasta mahdollisuus saada se.' 'Se ei häiritse minua niin paljon, koska tilanteeni on melko lievä.' Matarazzolle on kuitenkin tehty useita toimenpiteitä maitohampaiden poistamiseksi ja aikuisten hampaiden näyttämiseksi.

14 'ylimääräistä hammasta', jotka hänellä oli ennen leikkausta vuonna 2020, ovat yksi esimerkki (Instagramin kautta). Matarazzo sanoi jälkeenpäin, että hän toivoo, että tämä on ainoa leikkaus, jonka hän tarvitsee sairautensa hoitamiseksi.

Saat lisätietoja viimeisimmistä päivityksistä vierailemalla verkkosivustollamme: WPR